Horsens siger fra over for ekstremisme og splittelse

Paw Amdisen (pressefoto)
Paw Amdisen (pressefoto)
Horsens siger fra over for ekstremisme og splittelse
05. 10 2018
Lørdag den 6/10, kl. 14.00, har den kontroversielle provokatør Rasmus Paludan meddelt, at han vil afholde en af sine ”demonstrationer” på Hybenvej i Horsens. Han har tidligere været forbi andre områder i Danmark, hvor der bor mange borgere med anden etnisk baggrund.

Den faste skabelon for disse såkaldte ”demonstrationer” er, at Rasmus Paludan stiller sig op et centralt sted i de pågældende områder og begynder at tale nedsættende om indvandrere og borgere med anden etnisk baggrund. Hensigten med denne provokerende adfærd er at udløse en konfrontation, som bliver filmet og efterfølgende brugt som propaganda for Rasmus Paludans højreekstreme initiativ ”Stram Kurs”.

Rasmus Paludans videoer bliver delt via YouTube, og her har videoerne fået en stor skare af følgere. Desværre også mange helt unge. Ikke mindst på baggrund af videoernes konfrontatoriske indhold. Videoerne og ikke mindst Rasmus Paludans retorik med til at skabe splittelse og had. Udover at retorikken i sig selv også er sårende for mange af de borgere med anden etnisk baggrund, der bor i Danmark, men nok især i de områder, hvor han udfører sine provo-events.

Og nu er turen så kommet til Horsens og Sundparken. Men i Horsens vil Rasmus Paludan, som mange andre steder i landet blive mødt med en række modmarkeringer. Det er de lokale afdelinger af DSU (Danmarks Socialdemokratiske Ungdom) og SF som vil lave to markeringer i anledning af Paludans ”demonstration”.

Som det første opfordrer arrangørerne alle, der vil være med, til, at man en time inden Rasmus Paludans planlagte ”demonstration” – dvs. kl. 13.00 – laver en menneskekæde på det sted på Hybenvej, hvor Paludans ”demonstration” er planlagt til at finde sted. På den måde vil man solidarisk markere, at vi i Horsens ønsker fredelig sameksistens og ikke konflikt, splittelse og had.

Som et andet initiativ opfordrer arrangørerne alle, der vil være med, tager instrumenter, fløjter og andre ting med, der kan larme, og så, når Rasmus Paludan ønsker at gennemføre sin provo-event gennemfører en larmekoncert, der skal overdøve hans budskab.

Arrangørerne understreger, at begge markeringer vil blive gennemført absolut fredeligt.

Paw Amdisen, der byrådsmedlem og folketingskandidat for SF understreger dette:

”Vi ønsker en fredelig markering, der viser, at vi i Horsens vil den gensidige respekt og fredelige sameksistens. Vi vil ikke have et samfund, hvor borgere bliver sat op imod hinanden på baggrund af ekstremisme og hadretorik. I dette tilfælde altså Rasmus Paludans højreekstremisme”.

For DSU’s lokalformand Nicolai Krølbøll Markussen handler det også om at sende et signal til alle unge i Horsens om, at Rasmus Paludans provo-events ikke er underholdning, men derimod udtryk for ekstreme politiske holdninger, som vi ikke vil acceptere, får fodfæste i Horsens:

”Rasmus Paludan er blevet til en form for underholdning for mange unge på nettet. Med vores markeringer ønsker vi at sætte fokus på, at indholdet i det Rasmus Paludan siger, er politisk ekstremt, men også meget nedværdigende for unge med anden etnisk baggrund. Unge som vi hver dag er sammen med som venner og klassekammerater. Vi ønsker en mangfoldig kommune, hvor vi respekterer hinanden. Det vil vi vise på lørdag”, siger Nicolai Krølbøll Markussen.