Horsens Statsskole-elever vinder Bedste Film og publikumsprisen på festival i Aarhus

Horsens Statsskole-elever vinder Bedste Film og publikumsprisen på festival i Aarhus
07. 02 2014
Østbirkdrengene Mikkel Jensen og Anders Madsen i Aarhus for at modtage priserne

Fem tidligere og nuværende elever fra Horsens Statsskole vandt lørdag den 1. februar to priser ved Elevfilm-festival Vest 2014 i Aarhus.
 Filmen “Blow-Job” vandt suverænt publikumsprisen og blev kåret til bedste B-niveau-produktion da mediefag-elever fra en række jyske gymnasier dystede i biografen Øst for Paradis i Aarhus.
 “Blow-Job” er en romantisk komedie og fortæller historien om en ung mand - spillet af Lars Mogensen også tidligere elev på Horsens Statsskole - der i sin trivielle hverdag længes efter den store kærlighed. Den er bare ikke sådan at få styr på, kærligheden, men måske er den inden for rækkevidde, da en smuk pige pludselig dukker op i hans liv. Slutningen røbes ikke her, det skal blot nævnes, at handlingen tager et par uventede drejninger undervejs.
 “Blow-Job”, der er en både sigende og misvisende titel, blev lavet i foråret 2013 og er resultatet af et samarbejde mellem HF- og gymnasie-eleverne Anders Madsen, Eskild Krogh, Mikkel Jensen og Christoffer Amtoft, der alle blev studenter i sommeren 2013 samt Gustav Due Poulsen, der går i 3g. Flere af de talentfulde unge  har ambitioner om at få foden indenfor i filmbranchen. Anders Madsen og Mikkel Jensen laver satire og underholdning på Facebook-siden og youtube-kanalen DerFindesMonstre mens Eskild Kroghs egne kortfilm kan se på video-kanalen Vimeo.
 Den årlige festival afholdes af Medielærerforeningen for de Gymnasiale Uddannelser i samarbejde med det Det Danske Filminstitut og Børn og Unge og juryen bestående af professionelle filmfolk- og undervisere roste de fem fyre bag filmen for deres idérigdom, varierede filmsprog og evnen til at fortælle en romantisk komedie uden at ryste på hånden. Mikkel Jensen og Anders Madsen, der til dagligt slår deres folder i Østbirk,  havde taget turen til Aarhus og var de glade modtagere af priserne.
 Filmen “Blow-Job” kan ses her: http://vimeo.com/67495842