Horsens-studerende elsker e-handel

Direktør Frank Gottlieb (til venstre) fra PM Pack valgte at tage Daniel Knudsen (til højre) i praktik for at arbejde med virksomhedens webshop. Han er nemlig en af de mange handelsøkonomer fra Erhvervsakademi Dania, som har specialiseret sig i e-handel.
Direktør Frank Gottlieb (til venstre) fra PM Pack valgte at tage Daniel Knudsen (til højre) i praktik for at arbejde med virksomhedens webshop. Han er nemlig en af de mange handelsøkonomer fra Erhvervsakademi Dania, som har specialiseret sig i e-handel.
Horsens-studerende elsker e-handel
10. 07 2017
Flere lokale virksomheder i Horsens og omegn mangler folk, som kan lave og styre webshops. Heldigvis vælger de studerende på den videregående uddannelse til handelsøkonom især e-handel, når valgfaget skal findes. Både campuschef og lokal direktør glæder sig.

For år siden startede virksomheden PM Pack i Horsens en webshop op med køkkenudstyr til private. Siden er der kommet mange flere produkter til, og PM Pack ansatte Daniel Knudsen i praktik. Han er nemlig en af de studerende, som under den videregående uddannelse til handelsøkonom har specialiseret sig i e-handel.
 - Jeg var ikke i tvivl om, at jeg ville satse på e-handel, for det er der fremtid i. Jeg ved, hvor meget jeg selv bruger det, og så var det spændende at lære om teknologien, og hvad der ligger bag fx indkøb ved leverandører, søgeordsoptimering og markedsføring, fortæller 23-årige Daniel Knudsen fra Horsens.
 Han er langt fra den eneste, som er faldet for udsigten til at kunne arbejde med webshops. Sidste år valgte 24 ud af 65 studerende valgfaget i e-handel på Erhvervsakademi Dania i Horsens, og i år har 27 ud af 39 valgt faget. Det kan Horsens-direktør for PM Pack Frank Gottlieb godt forstå.
 - Det går kun en vej med e-handel, og det er opad. Vi valgte Daniel Knudsen som praktikant udelukkende på grund af e-handelsfaget, og i dag er han fastansat hos os til at styre blandt andet webshoppen. Virksomheden udvikler sig hele tiden, og her er webshoppen et ekstra ben for virksomheden at stå på. Vores kerneprodukt er pakkemaskiner til virksomheder, men via den online shop sælger vi nu også til private, forklarer Frank Gottlieb.
 Daniel Knudsen nikker
 - Det er især 40-60-årige, som bestiller vores produkter, og vi har sågar haft en 85-årig forbi og hente knive, som han havde bestilt på nettet, så det er langt fra kun et fænomen blandt unge, siger Daniel Knudsen.

Gode praktik-muligheder
Campuschef Annette Poulsen fra Erhvervsakademi Dania i Horsens er glad for, at valgfaget har medvind blandt de studerende.
 - Vi har flere virksomheder, der ligesom PM Pack efterspørger praktikanter, som har taget valgfaget og har kompetencer inden for e-handel. De studerende skal i otte måneders lønnet praktik, og det kan nogle gange være en udfordring at finde det rigtige match, men med e-handel oplever vi, at der oftere er en rigtig kombination af virksomhedens ønsker og den studerendes kompetencer, forklarer campuschef Annette Poulsen.
 Desuden nævner hun, at de færdiguddannede studerende med valgfaget har mulighed for at læse videre på den 1½-årige top-op uddannelse i e-handel i Aarhus.
 - Det er en ny mulighed, som vi håber, at de studerende vil tage godt imod, og som måske kan få endnu flere til at vælge den videregående uddannelse til handelsøkonom, slutter Annette Poulsen.

winkFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!