Horsens Svømmeklub i 1. division

Horsens Svømmeklub i 1. division
08. 12 2015
Horsens Svømmeklub opnår en sensationel 1. plads i 2. division og sikrer dermed oprykning til 1. division

Horsens Svømmeklub, er en klub man vil huske i meget meget lang tid på sjælland.
 Denne weekend kæmpede Horsens Svømmeklub imod nogle af landets bedre klubber om at rykke op i svømningens 1. division (eller for at undgå nedrykning).
 Planen var lagt hjemmefra og den gik helt klart ud på at rykke op, selvom målsætning som minimum var at blive i 2. division. Planen blev der dog sået lidt tvivl om allerede på forhånd da modstanderne så meget skarpe ud til sidste uges Danske Mesterskaber på kortbane.
 - Vi vidste lige pludselig, at der skulle en ekstra ordinær indsats til for at vi kunne blande os i top 3, som en oprykning krævede. Derfor fjernede vi fokus fra konkurrenterne og målsætningen, til at fokuserer 100 % på vores egen tilgang til stævnet. Vi var klar over at de andre ville undervurdere os, dette var faktisk også det vi ønskede. Så kunne vi måske vinde lidt på overraskelses momentet, siger cheftræner Jan Løth Andersen, Horsens Svømmeklub.

Lørdag 1. stævneafsnit
Alle i Horsens lejren var klar til ”kamp” – stævnet fik en perfekt start med personlig rekorder en masse. I dette afsnit satte Cecilie Grøndal klubrekord i 200 IM for årgang gruppe 1 i flotte 2,26,56”. Rasmus Udbye slog den europæiske junior mester,  Daniel Steen Andersens 400 m fri klubrekord i tiden 4,04,36” og til sidst slog Daniel Steen Andersen, Esben Vad Arentoft, Rune Friis Petersen og Maris Lencevics klubrekord i 4x100 HoldMedley i tiden 3,53,30” en tid som gør Horsens Svømmeklub til det 3. hurtigste jyske klub lige pt. – i samme løb, satte Daniel Steen Klubrekord i 100 m ryg på første turen af holdkappen – i den lynhurtige tid 0,55,51” hvilket kunne have give en 3. plads ugen før til de danske kortbane mesterskaber!!
 - Resultatet efter 1. stævneafsnit, var sensationelt at Horsens Svømmeklub toppede listen med 9983 point foran, kæmpe favoritterne, fra Herlev. Hvilket overraskede os alle, siger 2. holdstræner Niels Liboriusen og samtidigt motiverede det os helt vildt til næste stævneafsnit.

Lørdag 2. stævneafsnit
Alle i Horsens lejren var helt klar til at give den max gas og holde føringen.
 Svømmerne blev ved med at sætte personlige rekorder på samlebånd og Cecilie Grøndal satte undervejs også klubrekord i 200 m bryst for årgang gruppe 1 i tiden 2,40,84” – Daniel Steen Andersen svømmede 50 m fly i fantomtiden 0,24,24, en tid som ville have givet ham det danske mesterskab på kortbane ugen forinden. Rasmus Udbye satte klubrekord for årgang gruppe 1 i 200 m fri (igen Daniel Steen Andersens) i tiden 1,53,02”. Cecilie Grøndal ”nappede” lige endnu en klubrekord i 100 IM i tiden 1,08,59”.
 - I dette stævneafsnit var vi godt klar over at vi ville få en god indikering af ”et mere reelt billede” af stillingen og de forskellige klubbers formåen, siger cheftræner Jan Løth Andersen. Efter en fantastisk lørdag, hvor alle ydede maksimalt, afventede vi spændt resultatet. Resultatet var at Horsens Svømmeklub havde øget føringen til alle andre modstandere.

Søndag 3. stævneafsnit
Endelig kom dagen hvor det hele skulle afgøres og Horsens Svømmeklub var holdet som alle jagtede.
 - Derfor var vi godt klar over at vi skulle præsterer, helt i top, for at holde vores føring, fortæller holdleder Vivi Due Christensen. Endvidere var der flere forældre m.fl. Der havde valgt at tage vejen (helt) over til Nykøbing Falster, for at yde support til de dygtige svømmere. Noget der virkelig betød meget for os.
 - Dette stævneafsnit, var på papiret, det stævneafsnit der var vores svageste. Så skulle de andre klubber indhente os, så var det også nu.
 Fantastiske Sille Ibsen svømmede en fantom klubrekord i 50 m bryst i tiden 0,34,55” – det var ikke blot årgang gruppe 1 klubrekord, men også junior klubrekord og blot 1/100 fra senior klubrekorden. En super præstation af Sille. Louise Frederiksen, tidligere topsvømmer i Horsens Svømmeklub, deltog også i stævnet og 50 m bryst. Satte en kæmpe personlig rekord i tiden 0,34,77” blot 23/100 over klubrekorden for seniorer. Sofie Amalie J. Bisgaard opnåede kæmpe personlig rekord i 200 m ryg i tiden 2,28,22” hvilket også var langt under DJM kravtiden.
 Horsens svømmerne formåede på det utroligste at holde føringen ned til Herlev og de andre forfølgere, selvom det var skrumpet en smule. Dette gjorde blot at svømmerne var endnu mere kamplystne til sidste afsnit.

Søndag 4. afsnit
Horsens svømmerne diskede op med en perlerække af lækre tider i det afsluttende stævneafsnit.
 Først imponerede Nicklas Steen Hansen med endnu en pragtpræstation i 100 m bryst i tiden 1,08,42”, efter at have sat en kæmpe personlig rekord for blot en uge siden til DM på kortbane.
 I 200 fly satte alle fire Horsens svømmere kæmpe personlige rekorder først Lukas Lindstrøm i tiden 2,11,38” derefter var det Rune Friis Petersen i tiden 2,15,43” – derefter var det de seje piger Mie Buch Nielsen i tiden 2,47,21” og så var det Sofie Amalie J. Bisgaard i tiden 2,44,82”.
 I 50 m fri var det Maris Lencevics, Daniel Steen Andersen, Louise Frederiksen og Amalie Bach Nielsen der alle svømmede rigtigt stærkt.
 I de sidste lange løb 1500 fri for drenge og 800 fri for piger, var Horsens svømmerne nærmest ”gående på vandet”. Først var det Alexander Fenger, der satte kursen imod endnu en stor personlig rekord, efter en lang og brav kamp blev det til tiden 16,51,95” – derefter var det Nicolaj Løth Andersen som satte over 40 sekunders personlig rekord, i tiden 17,40,14”. Så var det Nicoline Rosenkildes tur, efter et rigtig klogt udlæg, fandt hun den aftalte pace og sluttede i flotte 9,42,58” – Josefine Due Christensen havde trænet til en pace, der ville give en tid på 9,20”. Løbet blev et opgør imellem Josefine og en svømmer lige ved siden af, de skiftes til at føre hele vejen. Og til sidst slog Josefine hånden i væggen i flotte 9,16,33”, hvilket yderligere også var årgang gruppe 1 klubrekord.
 Drengene sluttede af med en kæmpe klubrekord i 4x100 fri i tiden 3,30,63” holdet bestod af Maris Lencevics, Rasmus Udbye, Rune Friis Petersen og Daniel Steen Andersen.
 Et for Horsens Svømmeklub – historisk – stævne var slut, efter en sublim indsats af hele teamet. Horsens Svømmeklub tog fornemt 1. pladsen i 2. division, og er derfor klar til at dyste imod de andre 1. divisionsklubber.
 Opsummering på stævnet, 10 klubrekorder, personlige rekorder på samlebånd, flere top 20 tider i Danmark, bland andet 50 m fly hvor Daniel Steen Andersen satte den hurtigste tid i år på distancen i 24,24”.
 - Hvem modstanderne bliver ved vi ikke endnu, da 1. division først bliver svømmet om to uger. Men der er klubber som Silkeborg, Holstebro og AGF som alle kunne være spændende at møde, slutter Jan Løth Andersen.

Og vinderne er: Klik her

winkFølg Østbirk Avis Østjydsk og få nyhederne på Facebook!

Sorry, you need to install flash to see this content.