Horsens Svømmeklub nærmest gik på vandet i Nyborg

Horsens Svømmeklub nærmest gik på vandet i Nyborg
26. 10 2015
Horsens Svømmeklub svømmede super hurtigt i Nyborg til weekendens mesterskab

Horsens Svømmeklub deltog med et af de største hold til weekendens Vest kortbanemesterskaber i Nyborg.
 - Og trods en hård træningslejr i baggagen, samt at stævnet blot var et ”bump” på vejen mod Danske kortbanemesterskaber og Danske Holdmesterskaber, så leverede svømmerne den ene store præstation efter den anden, udtaler en stolt og rørt cheftræner Jan Løth Andersen.
 Holdet som bestod af 17 svømmere, kæmpede for kravtider og en udtagelse til 2. Divisionsholdet, som skal dyste på Nykøbing Falster den første weekend i december.
 Daniel Johannesen og Sofie Amalie J. Bisgaard prøvede at opnå juniorkravtid til DM, selvom begge svømmede et godt stævne, forblev hundrededelene på den forkerte side.
 Frederik Juhl Leiszner, Nicklas Steen Hansen, Esben Vad Arentoft var alle med for første gang som junior svømmere, og alle satte flere flotte personlige rekorder undervejs i stævnet.
 Cecilie B. Andersen og Christian Koch var begge udtaget til holdkapper for at opnå individuelle kravtider til næste Vest mesterskab, og begge lykkedes fornemt i at klare kravtiden.
 Jennifer Thorius Bek, Josefine Due Christensen, Johanne Krogh Lund og Rune Friis Petersen var alle på jagt efter at forbedre tider, og lykkedes alle flot. Jennifer satte masser af personlige rekorder i weekenden, og opnåede flere top tre placeringer i hendes årgang. Josefine svømmede en super 800 fri og er nu nr. 6 i DK i hendes årgang. Johanne som er senior svømmer, satte en flot PR i 50 m bryst i tiden 37,11” og svømmede en super 50 bryst i holdkapper på 36,04”. Rune som ligeledes er senior, havde flere tekniske arbejdsopgaver, som lykkedes fint. Især i søndagens holdkap svømmede han en super 100 fri i tiden 0,54,5”.

Drama omkring Alexander Fengers fantastiske 1500 m fri
Alexander Fenger var på jagt efter juniorkravtid til DM og opnåede denne i absolut sidste forsøg i 1500 fri, hvor træneren endda oplevede for første gang i karrieren at få en advarsel af dommeren for at ”pace svømmeren”.
 - Jeg mener helt klart at dommeren overreagerede, siger Jan Løth Andersen. Jeg står og hepper langs bassinkanten, som jeg plejer, når der svømmes et langt løb. Alexander svømmer rigtig godt og er meget tæt på kravtiden undervejs, derfor peger jeg på uret på et tidspunkt hvor han svømmer forbi mig, og lige pludselig kommer dommeren og skælder mig ud siger at det er at pace svømmeren, hvilket ikke er tilladt. Jeg maner til besindighed og undskylder at jeg bare går meget op i at bakke mine svømmere op.
 - Jeg mener at vi skal passe på at vi ikke gør vores sport til verdens kedeligste, ved at dræbe alt liv omkring bassinet. Det sjoveste er da når hallen ”koger af spænding”. Det andet svarer til at et fodboldhold, spiller uden tilskuere, ikke så spændende.

Flere kravtider, finaler og overraskende medaljer
Cecilie Grøndal og Rasmus Udbye, deltog i stævnet som årgangssvømmere, dvs. at de dystede imod senior svømmerne. Begge svømmede fantastisk og hev rigtig mange finaler samt flotte tider hjem.
 - For Rasmus var bedste præstation nok 100 og 200 fri hvor han blev nr. 2 i B-finalen, Cecilie svømmede en super 200 ryg og blev samlet nr 8 i indledende.
 Nicoline Rosenkilde kæmpede for at få junior DM kravtid, og det lykkedes på fornemstevis, med en forbedring på 30 sekunder. I 1500 fri opnåede hun både kravtid og en yderst overraskende sølvmedalje for juniorer, siger træner Jan Løth Andersen.
 - Lukas Lindstrøm blev nr. 7 i 200 fly med blot 10/100 til A-finalen. Men i B-finalen smadrede Lukas al modstand og med en samlet PR på næsten fire sekunder, snuppede han også lige junior sølvmedaljen.
 - Maris Lencevics, som desværre har døjet med en skade, er ved at nærme sig toppen igen. Derfor var forventningerne nærmest også nul til weekenden. Dette til trods, fik han svømmet en masse gode tider, samt stjal lige en bronze medalje i 50 fly undervejs .
 Maris som også er svømmeklubbens styrketræner, kunne med stor tilfredshed se at alle svømmerne er blevet stærkere.
 - Så samlet kan vi tage med os at vi bevæger os i den rigtige retning og det bliver spændende at følge de kommende mesterskaber.
 Inden da er der den kommende uge klubmesterskab og weekenden efter er der Vestkyst cup i Esbjerg, hvor de yngre svømmere har sidste mulighed for at få kravtider til Vest årgangsmesterskaber.

yesKlik her, bliv ven med Østbirk Avis Østjydsk Avis og få nyhederne på Facebook!