Hovedgård Fjernvarmeværk gør husets varmemåler endnu bedre

Hovedgård Fjernvarmeværk gør husets varmemåler endnu bedre
11. 02 2018

Med start her i uge 7 begynder Hovedgård Fjernvarmeværk at udskifte batterier i alle varmemålere, som er placeret hos de 550 forbrugere. De gamle batterier har siddet i 8 år, og de nye kan holde i 16 år!
 - Samtidig med dette forbedrer vi kommunikationsmodulet i måleren, så der bliver bedre muligheder for at følge og aflæse måleren. Det er et stort arbejde, så det vil forløbe hen over året og sikkert også lidt ind i næste år, siger Kaj Jessen, Hovedgård Fjernvarmeværk.
 - Vi tager et byområde ad gangen, og hver enkelt forbruger bliver kontaktet, så vi kan aftale en hensigtsmæssig tid for udskiftningen, der tager ca. en halv time. Husk at der skal være ryddet, så vi kan finde måleren og arbejde med den!
 Hovedgård Fjernevarmeværk aflæser fortsat målerne helt automatisk og trådløst hver måned. Tallene bliver lagt på nettet, så hver enkelt forbruger selv kan følge sit forbrug og den forventede årsopgørelse via varmeværkets hjemmeside. Man kan stadig også læse måleren af ved blot at trykke på den.
 Måleren har mange funktioner, så den kan bl.a. opdage, om der er en utæthed i huset.
 - I givet fald får vores vagt en alarm, og så bliver husejeren kontaktet. Man kalder det læk-overvågning, og med det kan du få nedsat din forsikringspræmie på huset – husk at sige det til dit forsikringsselskab, siger Kaj Jessen.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!