Hovedgård skal stå sammen for multihallen

På billedet ses fire af de otte, som er i indsamlingsgruppen.
På billedet ses fire af de otte, som er i indsamlingsgruppen.
Hovedgård skal stå sammen for multihallen
19. 11 2018
3,1 mio. kr. skal samles ind til Hovedgårds nye multihal. Det er beskeden fra en gruppe borgere, som er gået sammen for at organisere den vigtige indsamling til byens moderne kultur- og idrætscenter. Til foråret går byggeriet i gang, og det er vigtigt, at finansieringen er på plads til den tid. Kommunen har lagt en pose penge, men nu skal byen stå sammen, så den planlagte multihal bliver en realitet.

Kommunen har bevilget 12 mio. kr. til multihallen, men det resterende beløb på 3,1 mio. kr. skal samles ind blandt byens borgere og virksomheder. Derfor er en gruppe borgere gået sammen om at organisere indsamlingen, så man sikrer, at alle pengene til projektet kommer i hus.

”Det lyder måske simpelt, men det skal køres ordentligt i stilling, inden vi går i gang med de forskellige initiativer, der skal sikre den resterende finansiering af projektet. Vi skal ud og hente 3,1 mio., og det er et ret stort beløb,” understreger projektleder Lene Henriksen.

”I indsamlingsgruppen diskuterer vi, hvordan vi kan gøre det attraktivt for virksomheder og borgere at støtte projektet,” siger Lene Henriksen og fortsætter: ”Der bliver selvfølgelig en hussandsindsamling, men det kommer første senere. For at vi får samlet penge nok ind, er det vigtigt, at folk har lyst til at bidrage med lidt mere, end man måske vil give en indsamler. Vi taler om og undersøger forskellige muligheder som for eksempel, at man kan købe aktier eller få sit navn på multihallens væg for et bestemt beløb. Selvfølgelig bliver det også muligt at lægge en pose penge på én gang, men der skal være forskellige muligheder, så flest mulige får lyst til at give et bidrage alt efter, hvad der passer bedst til den enkelte.”

Byens nye samlingspunkt

Den nye multihal samler aktiviteterne i byen, blandt andet flytter Hovedgårds fitnesscenter ind, og gymnastikforeningens aktiviteter flytter over i den lille sal.
Indsamlingsgruppen og halprojektgruppen ser multihallen som meget mere end et idrætscenter.

”Vi ser det som byens nye samlingspunkt, fordi lokalerne også kan bruges til kulturelle tilbud og som ”forsamlingshus”, hvor man kan afholde privatarrangementer,” forklarer Lene Henriksen.

Det er rigtig vigtigt at understrege, at der netop er fokus på, at det er byens samlingssted, som skal være attraktivt for nuværende borgere, men gode faciliteter gør også Hovedgård mere attraktiv for tilflyttere,” understreger hun.

Multihallen vil med andre ord styrke Hovedgård som by, fordi de aktiviteter, både sociale og kulturelle, matcher de behov, folk har i dag og samler børn, unge, voksne og ældre.