H.P. Lange med band på KulisseLageret

H.P. Lange med band på KulisseLageret
04. 02 2018
H.P. Lange har flere gange imponeret solo med sin autentiske rootsblues. På fredag den 9. februar gæster han KulisseLageret med fuldt band.

H.P. Lange vandt velfortjent Blueskartellets ærespris ved bluesfestivalen i 2016. Hans solooptræden på KulisseLageret i den anledning var samtidig en af festivalens absolutte højdepunkter. Han leverede en stærk, autentisk rootsblues for de 150, der havde fundet ned på musikstedet.

Ny cd
Derfor er Blueskartellet glade for atter at kunne præsentere ham – og denne gang med band. Han er lige nu aktuel med cd’en ”Travelling Man Blues”, og det er holdet herfra, han medbringer på KulisseLageret. Dave Stevens medvirker på bas, JK Dam på trommer og Niels Bonefass på banjo – instrumentet, der er uretfærdigt udskældt og helt essentielt i amerikansk rootsmusik. I front finder vi naturligvis H.P. Lange selv på vokal og den velkendte, metalliske lyd fra slide og National steelguitar.

Boede i New Orleans
H.P. Lange er en af landets få autentiske fortolkere af den akustiske bluestradition. De sidste 25 år har han spillet mere end 100 koncerter om året – både på små, intime musiksteder og store blues- og jazzfestivaler i både Europa og USA.
 I 1994 boede han seks måneder i New Orleans, hvor han kunne grave dybt i bluestraditionen. Han blev fast ven af huset på flere musikklubber i byen, og han optrådte med legender som Kenny Brown, R.L. Burnside, Junior Kimbrough og John Mooney. Disse musikalske møder har siden haft stor indflydelse på H.P. Langes følgende ni cd-udgivelser. To af dem har vundet hæderen som årets bluesalbum ved Danish Music Awards (DMA).
 På fredag er han tilbage på KulisseLageret. Dørene åbnes klokken 21:00, og der er musik fra 22:00. Entréen er 130 kroner i forsalg og 150 i døren. Medlemmer af Blueskartellet slipper lidt billigere.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!