Jeg har det bare godt



Selvom Nicklas ikke vandt den sidste hockeykamp sammen med sit hold, var han bare glad, for de havde jo trods alt vundet én.
 Succeser var der masser af, da 21-årige Nicklas Reinsch sammen med ca. 399 andre unge i alderen 15-25 år fra skoler over hele landet var samlet til Specialskolernes Landsidrætsstævne (SLIS) i Forum Horsens.

Forskellige discipliner
Eleverne var tilmeldt så mange forskellige discipliner inden for atletik, svømning og hockey, at alle havde en mulighed for at vende hjem med en præmie, og det er præcis dét, der er kernen i stævnet, fortæller Per Jørgensen, der er lærer på ASV Horsens og medarrangør af det store stævne.
 - Mange af eleverne har haft dårlige oplevelser med idræt, men SLIS er tilrettelagt, så det passer til lige præcis deres målgruppe inden for specialområdet. Det betyder, at selvom en elev for eksempel er handicappet med en dårlig arm, så kan han sagtens kaste spyd, fordi han konkurrerer med ligesindede.

Nervøs
Selvom udfordringen med dårlige arme eller ben ikke lige var gældende for Nicklas, var han alligevel noget nervøs, inden kampen startede. Nicklas går til daglig på Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse på ASV Horsens, og det var anden gang, han deltog i SLIS. Første gang var han dog ikke så begejstret for at være med.
 - Dengang syntes jeg, at sport var kedeligt, men sådan har jeg det ikke længere. Det er sjovt at spille hockey, og selvom jeg også er lidt nervøs over at skulle spille, giver kampene mig en masse energi. Jeg har det bare godt. I morgen skal jeg springe højdespring. Det kan jeg også godt lide, fortæller Nicklas og tilføjer, at samværet med de andre elever også betyder meget.

Liv i faklen
Horsens var vært for SLIS i 2014, og selvom det i år var en anden af landets specialskoler, der stod for tur, har Horsens altså også denne gang påtaget sig værtsrollen, da arrangementet ellers stod til at blive aflyst.
 Ifølge Per Jørgensen får eleverne nemlig opbygget mærkbart mere selvtillid af at deltage i stævnet, og derfor er det så vigtigt at holde fast i, mener han men understreger samtidig, at det er en udfordring at få stablet de nødvendige ressourcer på benene.
 - De senere år er det blevet sværere for skolerne at få SLIS passet ind i deres program. Så for at gøre det hele mere fleksibelt, har vi i år arrangeret stævnet på to hverdage i stedet for i en hel weekend. På den måde håber vi på at kunne holde liv i faklen.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024