Julekager i børnehøjde i Kagehuset

Julekager i børnehøjde i Kagehuset
12. 12 2016
Julebagning for børn i Kagehuset er blevet en populær tradition

- Vi begynder med at lave pebernødder, siger Bagermester Henrik Kjær efter han har budt velkommen til omkring 50 glade børn til endnu en omgang julebagning for børn i Kagehuset.
 Her inviterer Mette og Henrik i selskab med personalet i Kagehuset 50 børn til julebagning nogle søndage op til jul. Mange af børnene har været med før, for det er en dejlig juletradition, som er så populær at bagermesteren næsten ikke tør annoncere med den længere, af frygt for at måtte skuffe nogle - men der blev plads til alle igen i år på de populære bagedage.
 Rundt ved bordene fordeles børnene i små grupper, først trilles der pebernødder, så laves der jødekager, figurkager pyntet med glasur og denne søndag var vanillekransene udskiftet med hjertehindbærsnitter og små kaniner, som Henrik viste børnene, hvordan man snildt former med mandelflager som ører og chokolade som øjne.
 Når først børnene er igang med pebernødderne er der ”ro” på. Så bliver de færdige i etaper og kan efterhånden som pladerne fyldes, gå igang med næste julekage.
 - Og de voksne hygger sig tydeligvis lige så meget som børnene, som roterer mellem de forskellige bagestationer dagen igennem.
 Bagermesteren styrer de store ovne, personalet ruller dejen ud i de ”hjælpsomme” maskiner, og så går produktionen ganske hurtig i de 3 timer der bages - og børnene - de får ud over den hyggelige oplevelse kager med hjem til hele familien, som op til jul serveres med den lille bagers egne anbefalinger.

Se film her!

winkGiv Østbirk Avis Østjydsk Avis et like her, så får du nyhederne på Facebook!

Sorry, you need to install flash to see this content.