Juletræet blev tændt i Hovedgård

Juletræet blev tændt i Hovedgård
02. 12 2019
Når Hovedgård tænder sit juletræ, gør de alting en smule større end andre steder og efter sidste års sølle juletræ, hvor man var ved at drukne i regnen, var der ekstra god grund til at slå stort op i år.

Dagens juletræstænding begyndte ved Hovedgård Skole hvor skoleorkestret i deres flotte blå uniformer, som i dagens anledning havde blå nissehuer på. Det var absolut festligt og det klare vejr med temperaturer omkring frysepunktet satte den perfekte ramme for begivenheden.

Fra skolen gik turen mod stationspladsen, men først var der et stop ved aktivitetscentret Skovly. Her blæste orkestret alle beboerne en glædelig jul, og dem som kunne stimlede sammen på altanerne og følget af borgere fra byen var også temmelig stort.

Herefter fortsatte turen mod stationspladsen som Hovedgård Skoleorkester taktfast passerede og her drejede paraden til venstre ad Vestergade. Mening var at spejderne skulle hentes i Hiet og deltage i optoget tilbage til Stationspladsen.

Med orkestret forrest og spejderne lige bagefter iført deres uniformer og med fakler i hænderne, var det meget stemningsfyldt som skumringen krøb ind over byen og med en efterhånden fyldt stationsplads.

På pladsen havde det nyetablerede juletræs-laug opstillet et kæmpe juletræ, en fin talerstol og belysning – nu kunne den officielle del af festen kunne begynde.

Alle blev budt velkommen af formanden for Hovedgård Borgerforening Bente Glerup. Den næste på talerstolen var sognepræst Anne Marie Vrang Poulsen som holdt en fin tale. Det hele blev flot pakket ind med musikalske indslag fra Hovedgård Skoleorkester.

Endelig kunne træet blive tændt og spontane klapsalver fulgte efter. Men der manglede stadig – for de alleryngste – en vigtigt ting… hvor var julemanden henne? Ved fælles hjælp fra en masse glade og råbende børn blev ikke bare en, men tre julemænd tilkaldt og jublen brød ud.

Alle stillede op i tre, meget lange rækker, og der blev uddelt godter til alle og til de voksne var der varm gløgg og brunkager. Byens lokale erhvervsliv havde velvilligt sponsoreret træ, slik, gløgg og kager.

Kildall

smiley Følg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook