Kattrup: Blues i Verdensklasse!

Paul Lamp - bluesmundharpe virtuous (Foto: Peter Nielsen)
Paul Lamp - bluesmundharpe virtuous (Foto: Peter Nielsen)
Kattrup: Blues i Verdensklasse!
18. 11 2018
Vi har fået fortalt at humlebien ikke kan flyve, men den gør det alligevel. Det samme kan man, let omskrevet, sige om blueskoncerterne i Kattrup forsamlingshus som arrangeres af Blueshouse, med Gunni Mogensen som primus motor samt hans hold af blueselskende frivillige – det burde ikke kunne lade sig gøre, men det gør det!

Hvad er det som gør, at et ældre forsamlingshus langt ude på landet, i en lille landsby, på 10. år tiltrækker nogle af bluesscenens allerstørste navne fra USA, Storbritannien og Europa? Der er kun et ord som samler svaret og det er kærlighed! De frivillige bruger masser timer på at få verdensnavne til Kattrup og fællesskabet holdes i allerhøjeste grad sammen af deres fælles passion: The Blues!

Det er den samme kærlighed og passion der gør, at store og små bluesnavne vælger at sætte kursen mod Kattrup forsamlingshus som allerhøjst kan rumme 120 gæster til deres koncerter. I foråret 2018 fejrede Blueshouse i Kattrup deres 10-års jubilæum og fire af gæsterne fra Odense var tilstede og fik en voldsom dosis blues i de gamle lokaler. De fire herrer som selv er bluesmusikere kalder sig Harpin’ Wolf & The Black Sheep, var tilfældigt i Østjylland til et andet spillejob, og de tog kontakt til Gunni Mogensen og spurgte om de ikke kunne få lov til at være opvarmning lørdag aften for Paul Lamb & The King Snakes?

Gunni er en mand med mange talenter og efter en kort samtale med aftenens hovednavn, kom Odensedrengene på plakaten og fik deres største ønske opfyldt; at spille opvarmning for Paul Lamb i Kattrup forsamlingshus – og lytte til deres store idol efterfølgende.

Inden koncerten med Paul Lamb & The Kingsnakes fik avisen en lille snak med Paul Lamb og Gunni Mogensen, i de rustikke backstage lokaler oppe under taget i forsamlingshuset. Selvom Paul nærmer sig pensionsalderen fortsætter han med 180 km/t med at rejse Europa tyndt med sine musikere og brillere på sin bluesmundharpe på store og små scener.

Da vi spørger ham om der er planer om at holde ferie i nærmeste fremtid, fortæller han:

- Vi tager et smut hjem til England i morgen for at skifte tøj og slappe af et par dage, inden i tager til Belgien, Tyskland og USA.

Sådan fortsætter han opremsningen, inden han stopper op og smiler, og spørger:

- Kender i Cliff Richard? Jeg skal holde ferie sammen med ham i februar/marts på Barbados. Det vil sige, jeg skal spille mundharpe i et orkester til en privat fest derovre og jeg bliver der i 6 uger og lader op under Caribiens varme sol.

Endelig er klokken 22 og mundharmonikamesteren går på scenen, og alle mærker hvorfor kærligheden til The Blues er så stor som den er. Musikken kan noget helt særligt og rammerne i Kattrup forsamlingshus er perfekte når en verdensstjerne træder op på den lille ydmyge scene langt ude på landet, In The Middle of Nowhere!

Kildall

smiley Følg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook