Kristendom i farver

Kristendom i farver
09. 02 2017
Konfirmanderne lavede ikoner i Østbirk Præstegård

Konfirmanderne var alle samlet i Østbirk Præstegård onsdag den 8. februar - der skulle laves ikoner.
 Præsterne Peter Tast og Lone Buhl havde allieret sig med de kendte og garvede kunstnere Anna Stenbeerg og Irene Villadsen. To kunstnere, der drager Danmark tyndt for at undervise og lære andre i, hvordan man kan lave en ikon.
 - Ikon betyder billede. Og drager vi til det østlige Europa, kan vi i såvel kirker som private hjem med største selvfølge finde disse koner. Ikoner billeder, der er farvestrålende illustrationer med Jesus - Jomfru Maria - andre hellige personer eller måske ærkeengle, fortæller Lone Buhl Pedersen.
 - I en tid, hvor folk ikke kunne læse - har disse ikoner kunnet fortælle bibelhistorie - og det kan de såmænd stadig.
 - Ikonen har ofte også kunnet afspejle, hvor rige folk var. Var man rig havde man en ikon med megen bladguld på. Var man fattig - ja så glimtede ens ikon ikke helt så meget ...
 Kunstnerne havde medbragt en russisk ikon fra 1500-tallet til inspiration for konfirmanderne stillet til skue på en stol på bordet, og vejledte dem ingennem processen trin for trin.
 - Denne dag i Østbirk Præstegård fik hver eneste konfirmand lavet sin egen skønne ikon - og der kom masser af bladguld på hver eneste ... siger præsterne.
 Alle ikonerne er frem til konfirmationerne udstillet i Østbirk Kirke.
 - Kom forbi og se! I vil tænke: Så flotte de er!
 - Har konfirmanderne virkelig lavet disse billeder? Ja, kan vi svare, det har de. Men vi har også bare de allerbedste konfirmander her i Østbirk/Yding Kirker, siger Lone Buhl Pedersen.

Se film her!

winkGiv Østbirk Avis Østjydsk Avis et like her, så får du nyhederne på Facebook!

Sorry, you need to install flash to see this content.