Kufferter fra Mary Fonden og Red Barnet gør Hassel-Huset i Gedved Fri for Mobberi

Kufferter fra Mary Fonden og Red Barnet gør Hassel-Huset i Gedved Fri for Mobberi
19. 02 2018
Samtaletavler, plakater, bamser og et massageprogram er en del af Fri for Mobberi-kufferterne, der lærer børnene i den private institution, hvordan man er en god kammerat.

Når vi hjælper børn med at være gode kammerater, fra de er helt små, forebygger vi mobning på længere sigt. Det er tanken bag de Fri for Mobberi-kufferter, som bliver brugt i vuggestuen og børnehaverne, siger Birgit Roed, Hassel-huset.
 Kufferterne indeholder en række pædagogiske redskaber til at tale og lege værdierne tolerance, respekt, omsorg og mod ind i børnegruppen.
 - Det, der begynder som ’jeg vil ikke lege med dig’ blandt små børn, kan udvikle sig til mobning, og derfor er det vigtigt tidligt at have fokus på at skabe en tolerant, respektfuld og omsorgsfuld kultur, hvor der er plads til alle. Det er Fri for Mobberi et godt redskab til.

Bamser og vigtige budskaber
De fire værdier og redskaber som fx samtaletavler, plakater, massage, fællesskabende aktiviteter og maskotten Bamseven er omdrejningspunktet i Fri for Mobberi. Målet er at gøre børnene trygge, så de kan udvikle forståelse for egne og andres følelser og behov og for, hvordan man er en god kammerat.
 Programmet lægger bl.a. vægt på at lære børnene at vise omsorg for hinanden, at sige stop og finde modet til at forsvare kammerater, der har svært ved at forsvare sig selv – og det ses i  Hassel-Huset.
 - Vores mål er at udstyre børnene med en adfærd og nogle værdier, som de forhåbentligt vil tage med sig videre gennem livet, siger Birgit Roed.

Ikke kun for børn
En del af Fri for Mobberi er også materiale målrettet pædagoger og forældre. Forældre har stor indflydelse på børns trivsel og er med til at præge stemningen og kulturen i Hassel-Huset. Derfor spiller de en vigtig rolle, når mobning skal forebygges.
 Syv konkrete råd opfordrer bl.a. forældre til at være opmærksomme på, hvordan de taler om og til andre børn og forældre i Hassel-Huset  samt at huske at invitere alle børn, når der holdes fødselsdag og fest.
 Det er Mary Fonden og Red Barnet, der står bag Fri for Mobberi.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!