Kulturfestival må gerne fortsætte

Kulturfestival må gerne fortsætte
26. 06 2017
Nostalgisk band satte punktum og The Beatrio hyldede Poul McCartney i fem forrygende festivaldage

- Den må gerne fortsætte! Sådan lød en deltagers udmelding om Horsensegnens Kulturfestival, da den i fredags sang på sit sidste vers.
 Fem festivaldage er gået over al forventning, mener arrangørerne, der ellers – i tiden op til – var lidt nervøse for, om alle billetterne nu blev solgt.
 Da viceborgmester Martin Ravn mandag åbnede festivalen kunne arrangørerne melde om stor tilslutning. Både til Bakkekoret fra Egebakken, der åbnede for det store program med festivalsangen ”Erindring.” og til festivalens øvrige arrangementer.
 I ugens løb er det gået slag i slag med masser af musikalske indslag og foredrag.
 - Der har været pæn tilslutning til alt, men skal jeg nævne et arrangement, der skilte sig lidt ud, må det være The Beatrio, der spillede de bedste McCartney-sange i anledning af legendens 75 års fødselsdag. Det skete for fuld udblæsning og så højt, at enkelte efter sigende måtte tage deres høreapparater af, fortæller PR-koordinator Anne-Mette Lund Klausen.
 Frygten for høje decibel kunne Birgit Brønnum på Birkebo dog hurtigt konstatere var ubegrundede. The Beatrio og musikjournalist Per Wium sendte tilhørerne på en nostalgisk rejse tilbage til tiden med Beatles kendte sange krydret med en hyldest til Poul Mc Cartney, der netop har rundet 75 år. At det var gode minder var tydeligt blandt publikum, og man kunne vel forestille sig, hvordan disse måske har stået ved scenekanten i 60’erne.
 Festivalen sluttede fredag på Hatting Centret med blandt andre det nostalgiske band DYVEKE, som Ernst Nielsen fra Østbirk og mange flere var mødt op for at høre.
 - Jeg har været alle steder, og det har været godt alt sammen. Jo, den må gerne fortsætte, svarede Ernst på spørgsmålet, om han også er med på kulturfestivalen, når den bliver holdt næste gang i 2019.
 Over 200 frivillige samt aktivitetsmedarbejdere har været involveret i festivalen.
 Horsensegnens Kulturfestival er foregået på de fem aktivitetscentre: Egebakken i Egebjerg, Søndergården i Brædstrup, Tamdrup Centret i Lund, Birkebo i Østbirk og Hatting Centret i Hatting. Kulturfestivalen har udover de nævnte budt på underholdning ved Erik Grip, Hanne Hohwü Houmøller, Carl Erik Lundgaard, Karsten Holm, Thomas Kjellerup, Lillian Hjorth-Westh, Anne-Mette Nørgaard Jørgensen og Errboe og Svarrers Jazz og Humorforsyning.

Se film her!

winkGiv Østbirk Avis Østjydsk Avis et like her, så får du nyhederne på Facebook!

Sorry, you need to install flash to see this content.