Kunst og kultur for alle

Kunst og kultur for alle
19. 11 2017
Læserbrev af Nivi Poulsen, Lindeparken 14, 8700 Horsens.

Kultur skaber fællesskab og sammenhængskraft i en by. Det skaber glæde og nyt fokus på livet.
Der er mange dyre kulturelle arrangementer i vores by, som ligger uden for mange borgeres økonomiske formåen, også min som førtidspensionist.
De mest trængte borgere bekymrer sig mere om husleje, mad og at sørge for deres børn, end om store koncerter.
Enhedslisten synes, at vi skal fremme kultur og kunst, som alle kan deltage i  - lighed for alle også på det punkt.
Vi vil skabe rum til at udvikle og opleve kunst, rettet mod børn og unge.
Bl.a. ønsker vi i højere grad at udbrede "huskunstnerordningen", hvor skoler og daginstitutioner kan engagere kunstnere til at formidle kunst i en periode. Midlerne søges gennem kunstrådet og kommunen skal herefter medfinansiere.
Vi foreslår en gratis dag på alle museer for alle.

Vi ønsker kunst og kultur ud på gadeplan, og unge kunstneres udsmykning af bygninger, på havnen og i byen i sin helhed, gademusikanter, forfatterskole/ skriveværksted for alle, udstillingssted til amatørkunst / børnekunst  - for vi vil andet og mere end elitær, veletableret, og dyr kunst.
Børn og unge af mindrebemidlede forældre skal kunne deltage i kultur og oplevelser. De skal tilbydes sommerfritidspas, der giver adgang til byens oplevelser, med lige ret til også at deltage året rundt i fritidsinteresser og kultur.

Vi foreslår at der oprettes et “Artotek”, på biblioteket eller i medborgerhuset “Borgernes forsamlingshus”, som vi gerne vil have etableret. Et sted med malerier på lager, der udlejes til alle for et lille,rimeligt beløb.

Vi skal også se ud i verden efter gode idéer.
Mange byer har et kunstnerrefugium, hvor kunstnere fra hele verden kan søge ophold, arbejde med deres kunst og inddrage/udveksle med borgerne.
En storby som Horsens kan  ikke stå tilbage for Hvide Sande og Upernavik, den nordligste lille by i Grønland, der begge har et lille hus, hvor kunstnere af alle slags, malere, forfattere osv kan søge et ophold. Det vil bidrage til adgang til kunst for alle, og udveksling af kunst fra hele verden.
Erfaringen i Hvide Sande er, at der er stor interesse for at  besøge kunstnerne, der forpligter sig til at holde åbent i bestemte tidsrum for borgerne i byen.
Enhedslisten et kunstnerrefugium til arbejdende kunstnere fra hele verden her i vores by.

Vil du lighed på kunst- og kulturområdet, så stem på liste Ø den 21. november.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!