Kvalmende ministerkritik

Kvalmende ministerkritik
07. 12 2017
Læserbrev af Paw Amdisen, Hindbærhegnet 8, Horsens, kommende byrådsmedlem for SF i Horsens Kommune

Troels Lund Poulsen har ved flere lejligheder angrebet Horsens Kommunes indsats for aktivitetsparate modtagere af kontant- og uddannelseshjælp. Senest blev angrebet gentaget i denne uge. Uden, at der er egentlig nyt i sagen.
 I et avisindlæg fra september påviste jeg, at selve forudsætningen for hvordan Horsens Kommune er endt i kategorien af kommuner, der gør mindst for gruppen af aktivitetsparate er fuldstændig tilfældig. Med andre ord, så er angrebet på Horsens Kommune rent politisk bestillingsarbejde, hvor Troels Lund Poulsen har fået sit embedsværk til at tilpasse udvælgelseskriterierne, så Horsens Kommune kunne rammes af kritikken på belejligt tidspunkt for ministerens lokale partifæller midt i kommunalvalgkampen.
 Særlig kvalmende bliver Troels Lund Poulsens kritik dog, når man ser på det frontalangreb på den kommunale beskæftigelsesindsats, som regeringen sammen med Dansk Folkeparti og Radikale Venstre har sat i søen i forbindelse med deres nylige erhvervs- og vækstaftale. Aftalen, der koster 15 milliarder kroner, som går til at forgylde aktionærer og virksomheder, skal nemlig bl.a. finansieres med drastiske nedskæringer på den kommunale beskæftigelsesindsats. I alt 820 millioner kroner, som lokalt kommer til at betyde ca. 19 millioner kroner færre til beskæftigelsesindsatsen. Nu var det jo ikke fordi kommunerne i forvejen svømmer i penge  - faktisk har vi i snart mange år været tvunget til årlige besparelser – så regeringens og dermed Troels Lund Poulsens, Dansk Folkepartis og Radikale Venstres aftale vil ganske enkelt lamme alle lokale tiltag på området.
 Måske skulle Troels Lund Poulsen stige ned fra sin høje ministerhest og al sin fine snak om lovkrav og så tage et alvorligt kig på de økonomiske rammer, som han og et folketingsflertal til højre byder kommunerne. Rammer, som allerede nu tvinger kommunerne til at balancere på kanten af lovens rammer. For som Troels Lund Poulsens egne tal viser, så er der meget få kommuner i landet, der under de gældende økonomiske rammer helt har kunnet overholde lovens krav i forhold til indsatsen for de aktivitetsparate.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!