LA Horsens førte sine vælgere bag lyset

LA Horsens førte sine vælgere bag lyset
25. 11 2017
Læserbrev af Kristian Dyhr, Gladvoll Terasse 6, 1168 Oslo

LA Horsens ville have peget på Socialdemokratiet og Peter Sørensen som borgmester, uanset om der havde været et borgerligt flertal eller ej i Horsens Kommune.
 Det står klart, efter at jeg har læst konstituering aftalen. LA har fået posten som formand for Kulturudvalget og har desuden fået en plads i det eftertragtede økonomiudvalg trods kun en plads i byrådet. Til sammenligning har konservative hverken fået formands-, næstformandsposter eller plads i ØK trods fremgang, flere stemmer og samme antal pladser i byrådet som LA.
 For udefra stående kunne det se ud som om at LA er gode forhandlere, men folk der kender spillet indefra ved udmærket, at man ikke kan forhandle sig frem til dette, uden at der længe inden valget har været en stålfast aftale med Borgmesteren om at pege på ham betingelsesløst.
 Det fremmer politikerleden når et parti udgiver sig for at være liberale og vil støtte et borgerligt liberalt Horsens, mens de i virkeligheden har solgt deres sjæl for poster og personlig økonomisk vinding til den røde side inden valget.
 LA Horsens må have utroligt svært ved at se deres vælgere i øjnene og sig selv i spejlet efter sådan en handling. Jeg tror det er de færreste af LA vælgerne, der har stemt på dem for at få et rødt flertal.
 Problemet med sådanne handlinger er, at folk mister interessen for lokaldemokratiet, samt at det tager troværdigheden for de mange politikere og kandidater som med anstændighed, ærlighed og flid har kæmpet dag og nat for at fremme den ideologiske holdninger, som de nu hver især mener er den rigtige for Horsens’ Fremtid.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!