LA om reform-udspil: Godt begyndt, men ikke i mål

LA om reform-udspil: Godt begyndt, men ikke i mål
28. 02 2012

Liberal Alliances politiske ordfører, Simon Emil Ammitzbøll, er positiv over for regeringens reformudspil, som bl.a. betyder, at unge under 40 år ikke længere skal kunne få tilkendt permanent førtidspension. Han mener dog slet ikke, at udspillet er tilstrækkeligt til at løse problemerne.

”Der er bestemt lyspunkter i regeringens reform-udspil, som at unge ikke længere skal kunne parkeres på førtidspension, og at der bliver skåret i det offentlige tilskud til fleksjob. Men forslagene er efter vores mening ikke omfattende nok til at få nedbragt det store antal erhvervsaktive personer, der i dag bliver forsørget af det offentlige, og det er derfor nødvendigt at gå længere,” siger Simon Emil Ammitzbøll, der meget gerne vil i forhandlinger med regeringen om udspillet.

Han opfordrer regeringen til at lytte til KL, som forleden foreslog fire store reformer, heriblandt at SU’en på kandidatuddannelserne afskaffes til fordel for et SU-lån, ligesom der skal indføres en lavere satsregulering til pensionister og kontanthjælpsmodtagere.

”Godt to millioner danskere bliver i dag forsørget af det offentlige. Det er utopi at tro, at vi kan fortsætte på den måde, uden at systemet til sidst bryder sammen. Det ville klæde regeringen at se realiteterne i øjnene og gennemføre de store, men nødvendige reformer af overførselsindkomsterne. For eksempel mener vi, at man burde begynde med at ændre satsreguleringen, så den kun følger inflationen, og ikke både inflationen og lønudviklingen som i dag,” siger Simon Emil Ammitzbøll.