LÆSERBREV: Lad Husoddestien være!

Jakob Bille Formand for Kultur- og Civilsamfundsudvalget, Liberal Alliance
Jakob Bille Formand for Kultur- og Civilsamfundsudvalget, Liberal Alliance
LÆSERBREV: Lad Husoddestien være!
03. 01 2019
I Horsens Kommune har vi i byrådet taget beslutning om at understøtte og fremme cyklismen i hele kommunen. Det giver rigtig god mening, da det både er godt for folkesundheden, miljøet og infrastrukturen. MEN, lad os nu gøre det med omtanke i respekt for natur, økonomi – og med sund fornuft!

Siden planerne om Husoddestien blev offentliggjort tilbage i 2017, har jeg været skeptisk over for idéen om en asfaltering og opsætning af belysning. Efter borgermødet den 12. december 2018, hvor jeg sammen med ca. 100 andre borgere blev præsenteret for projektet, har jeg på ingen måde ændret holdning. Det vil være synd og skam og en fejl at gennemføre det præsenterede oplæg med søsten som belægning og pullerter og tre-fire meter høje lysmaster til belysning.

Argumenterne er mange:

Vi har i dag en velfungerende cykelsti på Stensballe Strandvej, der kører parallelt med Husoddestien. Med udgangspunkt i budget 2019, hvori det er besluttet, at der skal etableres en sikker ud- og indkørsel til og fra Stensballe Strandvej til Haldrupvej, bliver cykelstien endnu mere attraktiv at benytte.

Husoddestien er en naturperle som mange ynder at bruge til gå- og løbeture, stille cykelture eller blot som område, hvor man i ro og mag kan nyde udsigten over fjorden og få ro i sjælen. Det er der stor risiko for at ødelægge med udsigt til øget trafik samt støj- og lysforurening. Lidt ekstra stenmel samt eventuelt noget dræn vil være rigeligt som opgradering.

Hvis man endelig skal investere i cykelfremmende tiltag i Stensballe, så er her en række tiltag, hvor pengene er givet meget bedre ud, og som virkelig kan fremme cyklismen – ikke mindst blandt vores skolebørn:

Sikker overgang på Værvej (Er besluttet i budget 2019)
Sikker trafikovergang ved Bygaden/Triton (Er besluttet på foranledning af LA i budget 2019)
Cykelsti på Bygaden
Fartdæmpende foranstaltninger på Brådhusvej
Fartdæmpende foranstaltninger på Husoddevej
Løsning på farligt cykelkryds ved Haldrupvej/Bygaden
Løsning på cykelfælden på Fortevej

Så min og LA’s opfordring til Plan- og Miljøudvalget i Horsens – lad Husoddestien være!

Jakob Bille
Formand for Kultur- og Civilsamfundsudvalget, Liberal Alliance
Højmarksvej 19
8700 Horsens