LÆSERBREV: Trafikudspil

Michael Nedersøe, Byrådsmedlem for Dansk Folkeparti i Horsens
Michael Nedersøe, Byrådsmedlem for Dansk Folkeparti i Horsens
LÆSERBREV: Trafikudspil
17. 08 2019
Jeg lader forstå, at transportminister Benny Engelbrecht (S) vil kassere hele det trafikudspil, der tidligere på året blev forhandlet på plads af den tidligere regering samt Dansk Folkeparti. Jeg medgiver gerne, at der kan være elementer i planen, der bør fremrykkes, andre fjernes og nye tilføjet. Men at kassere hele udspillet mener jeg er et overkill og udstiller blot en manglende situationsfornemmelse for de udfordringer, den danske infrastruktur har.

Af Michael Nedersøe, Byrådsmedlem for Dansk Folkeparti i Horsens og folketingskandidat i Østjylland
Søndermarksvej 12D, Sejet
8700 Horsens
Mobil 25388281

Man har i efterhånden rigtig mange år, og under skiftende borgmestre og regeringer, snakket om en ekstra bro i Randers, da hele midtbyen dagligt sander til. Der har været snakket om, at man kunne få statslig medfinansiering, hvis broen blev lavet som en klimabro, men det faktum at den siddende borgmester i Randers Torben Hansen (S) har slået hårdt på en ny bro, samt at han tilhører det samme parti som den siddende minister for området, Benny Engelbrecht (S) gør, at man burde forvente, at der nu kommer til at ske noget. Desuden bør broen helt og ikke kun delvist finansieres af staten

Broen bør efter min bedste overbevisning være en af de ting, der får topprioritet. Ligeledes bør udvidelsen af E45 fremrykkes helt fra Randers i nord til Vejle i syd. Ved at få disse elementer ind i et nyt trafikudspil, letter man dagligdagen for borgerne, ikke kun i Randers men i hele Østjylland. Disse knudepunkter skaber dagligt trafikkøer, der forsinker pendlere, der skal på arbejde, sælgere, der kører mellem kunderne, transportere, der skal levere varer til virksomhederne og derfor har store samfundsøkonomiske konsekvenser. Dertil skal lægges det trafiksikkerhedsmæssige aspekt, der ville være ved at få udbygget Danmarks infrastruktur, så hr. og fru Danmark kan transportere sig sikkert rundt både ud og hjem.

E45 skulle have været udbygget for minimum 15 år siden og tidsrammen er i forvejen alt for lang, så når ministeren med dette stunt, forhaler processen, ender det med at vi skal vente lige så lang tid, som Arne (fra socialdemokraternes valgkampagne), der ikke har fået svar på, hvornår han kan gå på pension.