Lokal ildsjæl vinder pris på 10.000 kr.

Ebbe Rasmussen med det synlige bevis på prisen, han modtog den 1. juni, for det store arbejde, han gør i boligafdelingen i Horsens. De 10.000 kr. skal bruges til en aktivitet for beboerne. Foto: Jacob Ljørring.
Ebbe Rasmussen med det synlige bevis på prisen, han modtog den 1. juni, for det store arbejde, han gør i boligafdelingen i Horsens. De 10.000 kr. skal bruges til en aktivitet for beboerne. Foto: Jacob Ljørring.
Lokal ildsjæl vinder pris på 10.000 kr.
12. 06 2018
I en boligafdeling i Horsens kender de fleste formanden, Ebbe Rasmussen. Han er altid klar med en hjælpende hånd eller et spændende arrangement, og det har skabt et godt socialt fællesskab blandt beboerne på Emil Møllersgade og Godsbanegade. Ebbes utrættelige engagement er netop blevet belønnet med Domea.dk Prisen.

Der er ingen tvivl om, at Ebbe Rasmussen nyder stor respekt og anerkendelse blandt naboer og andre beboere i boligafdelingen Emil Møllersgade/Godsbanegade i Horsens. Han går ikke bare forrest som formand for den almene boligafdeling, han yder en kæmpe social indsats.
 Det er også baggrunden for, at Ebbe Rasmussen den 1. juni modtog Domea.dk Prisen og en check på 10.000 kr. ved den almene bygge- og boligadministration Domea.dks årlige Landskonference. Prisen går til en ildsjæl, der gør en forskel for sit boligområde - og i den ånd er pengene også øremærket en aktivitet i boligafdelingen, der er en del af Boligselskabet Domea Horsens.
 - Jeg er overrasket og glad - og meget ydmyg. Og det kræver jo, at jeg bliver ved. Men jeg kan lide det, og prisen viser, at jeg gør noget rigtigt, siger Ebbe Rasmussen.

Foredrag og ture
Tirsdag og torsdag hver anden uge har Ebbe Rasmussen arrangeret kaffe og rundstykker for dem i afdelingen, der har lyst til at være med. Typisk er de omkring 15 beboere. Det koster 5 kr. pr. gang - så løber det lige rundt. Beboerne taler om løst og fast - eller også viser Ebbe billeder og fortæller om en af de mange ferier, han og Fru Birthe tager på.
 - Jeg er udadvendt og vil gerne gøre noget for andre. Birthe siger, jeg har et hjælpe-gen, siger Ebbe.
 Og noget tyder på, Birthe har ret. Ebbe er altid klar til at hjælpe, om det er med it-udfordringer eller drillende køkkenskabe, eller når han arrangerer foredrag og beboerture.
 Beboerne har bl.a. besøgt en retssal under en sag, fået taletid med anklageren, talt med en indsat i fængslet, haft foredrag med en fængselsbetjent, en bedemand, en tidligere borgmester og meget andet. Arrangementer, som op imod 65 beboere deltager i.
 - Jeg synes, det er en bestyrelsesopgave at sørge for et godt fællesskab, siger Ebbe Rasmussen, der har siddet som formand for afdelingen i et års tid.
 Og den indstilling går ikke ubemærket hen hos beboerne.
 - Ebbe har altid noget nyt i støbeskeen ... står der bl.a. i en af de mange indstillinger af Ebbe Rasmussen til prisen. Og ja, selvfølgelig har Ebbe det. Når sommerferie-sæsonen er slut, har han i august arrangeret et besøg på Jysks computerstyrede højlager i Uldum for de beboere, der vil med.

Gode ideer efterlyses
Men hvad skal de 10.000 kr., der fulgte med prisen, bruges til?
 Det vil Ebbe Rasmussen ikke selv bestemme. Han har netop skrevet et opslag på boligafdelingens Facebook-side og efterlyst ideer. Én ting ved han dog:
 - Det skal være noget, alle synes er rart.
 Boligselskabet Domea Horsens, som boligafdelingen 60-51 på Emil Møllersgade og Godsbanegade er en del af, er kunde hos den almene bygge- og boligadministration Domea.dk.

To andre priser uddelt
På Domea.dks Landskonference den 1. juni 2018 blev yderligere to priser uddelt til lokale ildsjæle. Eva Pedersen, beboerrådsformand for seniorbofællesskabet i boligafdelingen Bymidten i Nykøbing Falster, hvor hun også er næstformand (under Boligselskabet Vendersbo), modtog 10.000 kr. til brug i afdelingen, og Beboerrådet i Tønder-Rømø Byhuse under Tønder Boligselskab modtog 20.000 kr.