Lokal indflydelse starter i vælgerforeningen

Lokal indflydelse starter i vælgerforeningen
04. 11 2016
Læserbrev af Rasmus Clausen, Elbækvej 55, Elbæk, Formand, Venstre i Gedved

Det var dejligt i sidste uge her i Østbirk/Østjydsk Avis at læse, at en lokalt forankret person stillede sig til rådighed som kandidat ved det kommende valg til Horsens Byråd. Det var godt nok ikke en kandidat med samme partifarve som mig selv, men det medborgerlige engagement glædede mig. Alle os, der bor i den ”gamle” Gedved Kommune, har brug for, at der til stadighed rettes politisk fokus på det geografiske opland til Horsens by.
 Lige for tiden er der to medlemmer af Horsens Byråd, som er lokalt forankret. Det er Ingerlise Thaysen fra Søvind og Birthe M. Knudsen fra Østbirk. Birthe har dog kun været med i byrådet nogle måneder. Begge er medlemmer af Venstre.
 Venstre i Gedved vil gerne fastholde den lokale indflydelse i forhold til byrådsarbejdet og vil også til foråret være meget fokuseret på, at der igen opstilles kandidater fra Venstre, som rent geografisk dækker hele vores område.
 Vi skal som borgere alle huske, at indflydelse rent politisk starter et sted. Den kommer ikke vandrende hen til os af sig selv. Den starter faktisk med medlemskab af en vælgerforening. Det er nemlig vælgerforeningen, som finder kandidater til valgene og det er vælgerforeningernes medlemmer, som vælger, hvem alle andre kan stemme på. Det er også derfor Jørn Kildall fra Socialdemokraterne ikke endnu kan sige, at han rent faktisk er opstillet. Opstilling af kandidater sker i de fleste partier først til foråret.
 Jeg vil derfor gerne opfordre alle til at overveje om ikke tiden er kommet til at melde sig ind i et politisk parti. Specielt vil jeg opfordre alle med politiske holdninger, der ligger på linje med Venstres politik til at melde sig ind i Venstre. Vi kan ikke alle (heller ikke indenfor det samme politiske parti) være enige om alting, men vi kan starte med at få indflydelse ved at være med i partiet.
 Velkommen på vejen mod mere lokal indflydelse til Jørn Kildall og velkommen i Venstre til alle, der vil sikre mere lokal og liberal indflydelse.