Lokale talenter deltager i DM i Skills

Lasse Meisner og Mike Kielsgaard Nielsen - tagdækkere Learnmark Horsens
Lasse Meisner og Mike Kielsgaard Nielsen - tagdækkere Learnmark Horsens
Lokale talenter deltager i DM i Skills
17. 01 2018

Fire elever fra Learnmark Tech deltager i DM i Skills den 18. – 20. januar 2018 i Herning. Forud for mesterskabet for Danmarks dygtigste lærlinge træner de to brolæggere og de to tagdækkere fra Learnmark Tech, så de er topforberedte til konkurrencen.

Svær opgave for brolæggerne
De to brolæggere Rasmus Hvolby Andersen og Mathias Sørensen deltager i DM i Skills som et team. De arbejder i øjeblikket i brolæggerhallen på Learnmark Tech, hvor de øver sig i deres opgave, som er mønsterbrolægning i brosten og chaussesten.
 - Vi har 21 timer til at lave opgaven, så vi får travlt, men jeg glæder mig helt vildt til DM. Jeg er helt sikker på, at det bliver en fed oplevelse og en udfordring at være med, og så bliver det også hårdt arbejde. Vi skal særligt være opmærksomme på, at målene passer, da dommerne bedømmer med tolerancer helt ned til få millimeter, fortæller Rasmus Hvolby Andersen, som er i lære hos Chr. Brinck & Søn ApS i Esbjerg.

Ny disciplin for tagdækkerne
Tagdækkerne Lasse Meisner og Mike Kielsgaard skal i næste uge særligt træne skills-disciplinen tagdækning af fladt tag med hvidt tagpap, som de ikke arbejder så meget med til hverdag.
Lasse Meisner, der er i lære hos BM Tagdækning ApS i Hadsten, deltager i DM i Skills for anden gang. Da han i september 2017 kvalificerede sig til danmarksmesterskabet 2018, sagde han:
 - Min erfaring fra mit første DM i Skills er, at jeg skal have lidt mere fart på, så jeg ikke bruger for lang tid de første dage. Det gjorde jeg sidste år, og det betød, at jeg havde meget travlt de sidste timer. Jeg skal også øve blikarbejde frem mod DM. Mange af de andre opgaver i konkurrencen laver jeg til daglig.
 Tagdækkerne lavede til regionsmesterskabet en af de to opgaver, som de skal lave til DM i Skills: Tagdækning af skråtag med vindue, lister og udluftning. Allerede i september var Mike Kielsgaard klar over, hvad han skulle træne frem mod DM i Skills, hvor han både skal konkurrere mod sin holdkammerat og to tagdækkerlærlinge, som tager deres skoleophold på EUC Nordvestsjælland.
 - Jeg er vant til at lave listedækning, som er den største opgave til DM i Skills, så her skal jeg trække på rutinen og have ekstra fokus på finesserne. Blikarbejdet omkring vinduet og udluftningen er en lidt træls arbejdsproces, så den skal jeg øve mig ekstra i. Jeg er ikke med for sjov, jeg går naturligvis efter at vinde, siger Mike Kielsgaard.
 Tagdækkerne har 21 timer til at løse to opgaver: Tagdækning af skråtag med vindue, lister og udluftning og tagdækning af fladt tag.

Dommer fra Learnmark Horsens
Fra Learnmark Horsens deltager også Henrik Nielsen. Han er er faglærer på industriteknikeruddannelsen og er med som dommer. Det er et job til DM i Skills, som han har haft i mange år, ligesom han har været dommer ved World Skills i en del år.

Se film: https://www.youtube.com/watch?time_continue=19&v=kFlwHUSsyWY

Se film: https://www.youtube.com/watch?v=0I54CYpSGnE 

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!