Lokalt hold var med i rally omkring Brædstrup

Lokalt hold var med i rally omkring Brædstrup
11. 09 2018
Tom Petersen fra Østbirk deltog i det Midtjyske rally der blev afholdt i områder omkring Brædstrup og Hampen i den forgangne weekend.

Løbet er et stort tilløbsstykke med 75 startende biler, som var en afdeling af det Danske mesterskab i rally, dog var eventet lidt besværet af en lidt dansk vejr med en del regn først på dagen, men det klarede dog op, så de mange tilskuere skulle have paraplyer i brug.

I nutidens rally er der flere forskellige klasser baseret på bilen størrelse, transmission og motor og alder. Det lokale team Tom Petersen med sin co-driver Finn Thomsen fra Varde deltager i en klasse for klassiske rallybiler i den karakteristiske røde Volvo 244, der ikke er den hurtigste i klassen, men er en stabil velkørende ekvipage, og Tom og Finn er et meget erfarne herrer der har et stabilt tempo på alle prøver.

Hastighedsprøverne er svære, og giver store udfordringer med skiftende underlag, sammen med vejret, og de fordi området er med mange bakker og sving som betyder at samarbejdet imellem anden og førstekører er utroligt krævende.
Rallyet strakte sig over 6 hastighedsprøver hvor konkurrencen er hård og hvor hvert sekund tæller.    Den første bil startede kl. 12 og de var i mål ved 5-tiden. Midt I løbet var der en pause ved Hampen hvor tilskuerne kunne se mekanikkerne hurtigt gennemgå bilerne inde de drog ud på ruten igen
Holdet havde en god dag og bortset fra en mindre afkørsel på prøve 5, og dagens resultat blev en fin tredje plads i klassen.