Lokalt TV i december

Lokalt TV i december
21. 11 2012
TV Sket&Sets udsendelser 1. og 8. december

Eva Buxbom er en idrætsudøver, der gennem de seneste år har hentet mange skinnende medaljer hjem til Horsens. Hun har været dobbelt verdensmester og dobbelt Europamester. TV Sket&Set har sat hende og hendes træner og ægtefælle, Jørgen Michael Buxbom Rasmussen, stævne, og det er der blevet en fortælling ud af. Den handler om glæden ved en idræt, om træning, om det at deltage i de store stævner og meget andet. Det berøres, at Eva Buxbom desuden er aktiv i brydning, og at hun også her har hentet et Danmarksmesterskab hjem til Horsens.  
 I september fik Horsens en ny venskabsby, Chengdu i Kina. Forleden var en delegation fra venskabsbyen i Horsens for at se på kommunens indsats på ældreområdet. Der er blandt andet interview med den kinesiske delegations leder, som var en af Chengdus absolutte topfolk, vicepræsidenten for byens folkekongres Li Xiaoxin.
 Som så mange andre kirker, har Vær kirke en døbefont af granit fra cirka 1200. Den har løvemotiver, hvilket er meget almindeligt i store dele af Jylland. Den tilhører en lokal type af døbefonte – Horsens typen. Kunsthistorikerne Bente Hammershøy fortæller om fonten.
 Vinavl er ikke almindelig i Danmark. Men på Hjarnø dyrkes vin. Der er et lille vinlaug, hvis medlemmer tager slæbet med vinstokkene, men til gengæld også selv har glæden ved at nyde de røde og hvide dråber. TV Sket&Set har besøgt vinlauget.
 TV Sket&Set sender hver lørdag kl. 11,30 på Kanal Syd og kl. 15,00 på Kanal Østjylland. De enkelte indslag findes også som videoer på YouTube. Du kan også se med på www.oestbirk-avis.dk/film

Sorry, you need to install flash to see this content.
Sorry, you need to install flash to see this content.
Sorry, you need to install flash to see this content.