Lundum Beermile på lokalt brændstof

Lundum Beermile på lokalt brændstof
22. 08 2017
Lundumborgerne testede ølformen forud for byfesten

- Det kan vi jo nok klare, vi er I form fra Skanderborg Festival, mente den unge Casper Doktor, som var mødt frem sammen med en kammerat til Beermile i Lundum, for at tage udfordringen op med de gavede løbere, men så let gik det ikke.
 Peter Smith-Christensen bød velkommen ud over forsamlingen og ridsede reglerne op. Ingen nøjagtig opmåling, ingen tidtagning, men fast lå det at løbet bød på fire omgange á 400 meter, med den lille finesse at forud for hver omgang skulle der indtages en øl, så hurtigt som muligt, for at mindste tidstabet, så næste omgang kunne igangsættes.
 Og når man i Lundum har lokalt bryghus, så var den glade ølsponsor naturligvis Torben West fra Lundumskov Bryghus. Torben introducerede øllet - en belgisk type, en Dæmring til første omgang, en Zenit, en humlet amerikanertype, en Zenit mere og til slut en Dæmring og så dæmrer det nok for os alle sammen, sagde Torben der havde været god ved deltagerne og fremstillet 33 cl. flasker mod de normale 0,5 størrelser.
 Procenterne taler vi om bagefter, spøgte Torben, vel vidende at de hhv. 7,6% og 6,4% var over normen. Henrik Fuglsang udpegede ruten, som gik igennem egen have, velafmærket, så ingen burde komme på afveje.
 - Ihvertfald ikke før de sidste omgange, spøgte Henrik.
 Og så var der klar til start. Først i børne-/dameudgaven hvor brændstoffet var saft og Moseltypen ”Riesling bobler”.
 Spændingen i hovedløbet med øl var der dog ikke så meget af. Allerede efter første omgang stod det klart at kun uheld kunne forhindre Mikael Jørgensen i at gentage sejren fra 2016.
 Mikael Jørgensen, som er ekstrem løber i Horsens All Runners, har bl.a. løbet 100 km løb og Trail Marathon, og det var 4. gang han tog en beermile.
 - Jeg har egentlig mest lyst til at kaste op, men selvfølgelig har jeg det OK, når jeg har vundet, sagde den suveræne vinder efter løbet.
 - Jeg synes det er en forrygende form for sport, men jeg kan godt ærgre mig over man er nødt til at hælde Torbens fremragende øl ned på denne måde i stedet for at nyde det, sagde Mikael Jørgensen efter løbet.
 - Løbe og drikke er to af de ting jeg er bedst til. Det hårde ved en beermile er ikke løbet, det er det der med at få øllet ned, sluttede Mikael, som først mente alkoholen satte ind i løbet af en halv times tid.
 - Så kan det godt at jeg lige har en buzz.
 Børnenes saftevandsmile blev vundet af Jakob Bistrup Jakobsen og boblemilen af Agnes Refslund.
 Festlighederne fortsatte med hygge i teltet, der også lørdag aften var midtpunktet for byfest i Lundum. 50 var tilmeldt spisningen efter lørdagens fællesaktiviteter i byfestprogrammet.
 Der var 10 deltagere på beermilen i Lundum, 5 på børnemilen og 8 på boblemilen.
 - Og et er jo faktisk en fordobling af deltagerantallet i forhold til sidst pointerede Peter Smith-Christensen, som ikke kunne undlade at ærgre sig over at de havde sat løberne fra Østbirk så eftertrykkeligt på plads sidst, at de ikke turde stille op til revanche.
 Præmieoverrækkelsen foregik naturligvis på Tingstedet. 

Se film her!

winkGiv Østbirk Avis Østjydsk Avis et like her, så får du nyhederne på Facebook!

Sorry, you need to install flash to see this content.