Mænd. Power. Yoga.

Mænd. Power. Yoga.
07. 11 2018
Gedved skole i den lille gymnastiksal tirsdag aften. Lokalet bliver så småt fyldt op med mænd iført træningstøj. De finder træningsmåtter frem og ligger dem ud på salens skinnende gulv. Denne aften er der 14 fremmødte og de gør klar til at få pulsen op og sved på panden… de skal lave yoga!

Det lyder som en selvmodsigelse når man nævner sved på panden og yoga i samme sætning. For er yoga ikke noget med langsomme smidige bevægelser, kontrolleret vejrtrækning og lukkede øjne i timevis?

Jo sådan er yoga også, men i Gymnastikforeningen Gedved møder vi yogainstruktør Susanne Kyndesen som praktiserer Ashtanga yoga, som også populært bliver kaldt Power yoga. Da undervisningen/træningen begynder, er der lidt efterårs køligt i gymnastiksalen, men under Susannes kyndige vejledning får de 14 mænd snart varmen og svedperlerne pibler frem på panderne.

Susanne Kyndesen har i mange år undervist i gymnastik, aerobic og fitness, og følte som hun blev ældre, at hun ville prøve en ny idrætsform og valget faldt på yoga. Hun har tidligere undervist i yoga men manglede den dybere forståelse for området og kunne i 2016 kalde sig for Ashtanga yoga-underviser. Sidste år etablerede GFG et power-yoga-hold for mænd og Susanne Kyndesen fortæller:

- Vi begyndte sæsonen med en deltager! Heldigvis kom der hurtigt flere herrer med på holdet og da sæsonen sluttede, var der otte mand på holdet. Hold da op tænkte jeg; så bliver det vist ikke bedre?

Heldigvis for Susanne og gymnastikforeningen viste det sig at hun tog fejl. Sæsonen 2018-19 begyndte med et hold på 16 mænd og Susanne fortsætter:

- Vi fylder kun 2/3 af gymnastiksalen så der er stadig plads til flere herrer på holdet. Her får de pulsen op, vi træner smidighed og åndedræt. Alle gør store fremskridt og føler et kæmpe velvære efter 90 minutter på gymnastiksalens gulv.

Hvis man er interesseret i at deltage på holdet, kan du læse mere på foreningens hjemmeside www.gfg.dk.

Kildall

smiley Følg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook