Markant fald i ledigheden blandt borgere med nedsat arbejdsevne



Otte ud af ti borgere med nedsat arbejdsevne er i dag på arbejdsmarkedet. Det er 1590 personer, ud af de 1938 som i Horsens Kommune er visiteret til fleksjob, der i dag har et job, har kolleger, løn og ansvar. Alt det der følger med et arbejdsliv.
 Med en ledighedsprocent på 18 er der tale om et markant fald. Skruer vi tiden fem år tilbage lå ledighedsprocenten for samme målgruppe på 36 %, hvor den toppede. Siden 2013 har ledighedskurven været nedadgående, og i dag er den altså den laveste i de 14 år, som kommunen har tal for.

Værdifulde borgere
I kommunens mål for 2018 på beskæftigelsesområdet står ledigheden for fleksjobvisiterede højt på dagsordenen, og det vækker derfor glæde på flere fronter, at så mange borgere er kommet i arbejde. Det fortæller Lisbeth Torfing (EL), formand for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget i Horsens Kommune:
 - Først og fremmest er det her utroligt positivt for de mennesker, som det handler om. De får chancen for at blive en aktiv del af vores samfund og får mulighed for at føle, at det, de kan bidrage med, har værdi. Vi arbejder hver dag for at give mennesker den mulighed, og derfor er det selvfølgelig fantastisk at se, når vi lykkes med det.
 En tidlig og tæt kontakt med beskæftigelsesrådgivere i jobcentret, mulighed for opdyrkning af netværk og mentorordninger er nogle af de tiltag, som skal understøtte de lediges vej til arbejdsmarkedet.

En særlig kultur blandt virksomheder
Men det helt afgørende for, at de ledige fleksjobvisiterede kommer i arbejde, er kommunens samarbejde med de lokale virksomheder.
 - Der er en særlig kultur blandt virksomhederne i vores kommune, der tilskynder dem til at tage en ekstra tørn i samfundet. Virksomhederne føler et medansvar i forhold til at løfte og kvalificere arbejdsstyrken, men også i forhold til at gøre en forskel for andre. Det er helt afgørende for, at vi står her i dag, fortæller Lisbeth Torfing
 En af de virksomhedsejere, som bidrager til at nedbringe ledigheden blandt fleksjobvisiterede, er Marianne Schwartz. Hun er indehaver af Slotsbageriet og Lund Bager. Marianne Schwartz har igennem mange år ansat folk i fleksjob, og ud af sine 17 ansatte har hun i dag fire i fleksjob.
 - Det kan godt være, at der skal justeringer til og tages nogle hensyn, når du ansætter en fleksjobber. Men det gør vi gerne, både fordi vi kan og fordi vi vil. Hvis du har et overskud, så skal det komme andre til gode. Men jeg synes også, at det er en kæmpe gevinst for os som arbejdsplads. Mine ansatte er stabile og loyale, og vi behandler hinanden ordentligt, siger Marianne Schwartz.
 Har du og din virksomhed lyst til at vide mere om fleksjobordningen, er du velkommen til at kontakte Virksomhedsservice i jobcentret på tlf. 76 29 48 01

Resultaterne
Pr. april 2018 er der 1.938 borgere i Horsens Kommune, som er visiteret til fleksjobordningen
 Af de 1938 personer er 348 personer på ledighedsydelse. Det svarer til en ledighed på 18% blandt de fleksjobvisiterede.
 Ledighedsprocenten har været faldende siden februar 2013, hvor den toppede med 36%.
 Det er den laveste ledighedsprocent i den 14-årige periode, som der foreligger data for. Horsens har kun i en enkelt måned (juni 2008) været på samme niveau.
 Horsens Kommune er nu kun 1 procentpoint fra landstallet. Det svarer til 16 personer. Dermed er Horsens, som en af de gamle arbejder-kommuner med ”tunge” industri-job, tæt på at bryde med en traditionel placering blandt de kommuner med højest ledighed blandt fleksjobvisiterede.

Fleksjobordningen
Fleksjobordningen er en ordning for borgere med begrænsninger i deres arbejdsevne. Det er jobcentret, som visiterer til ordningen.
 På fleksjobordningen betaler virksomheden kun for de timer, som den ansatte arbejder i virksomheden. Derudover får den ansatte et månedligt tilskud fra kommunen.
 Hvis den fleksjobvisiterede borger står uden arbejde, modtager han ledighedsydelse.

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024