Middelhavs inspirationer i Sundhedshuset

Middelhavs inspirationer i Sundhedshuset
19. 05 2018

Billedkunstner og smykkedesigner Kirsten Gissel fra Horsens er inviteret af Horsens Kunstforening til at udstille i Sundhedshuset, Grønlandsvej 1, Horsens. Kirsten har ofte udstillet i Horsens, bl.a. på Rådhuset, Rotary Kunstmesse på Fængslet, Galleri  Gasværk, Galleri Bøghsgade, Region Midt i Tobaksgården med flere.
 Mange udstillinger er det også blevet til i udlandet, bl.a. New York, Paris, Berlin, Milano og flere lande omkring Middelhavet.
 Flere af de udstille malerier er malet i vinter i Andalusien og Alicante i Spanien. Rejser til Portugal, Frankrig og Italien har også inspireret. Kirsten pakker nogle tomme lærreder og drager sydover ligesom trækfuglene, når det begynder at blive lidt trist vejr i Danmark om vinteren. Hun arbejder under åben himmel, hvor hun  lettere  får inspiration til de hvide lærreder,  fordi hun føler,  der er ”højere til himlen” på de sydlige himmelstrøg, end når skyerne daler ned i hovedet på èn herhjemme. Nogle af malerierne er dog så store, at det ikke er muligt at medbringe dem sydpå.  Kirsten har mange effekter på malerierne, så lærrederne kan ikke rulles sammen. Men hurtigt efter  hun er  kommet hjem, bliver spansk Flamingo musik og lignende sat på, og så kan Kirsten hurtigt finde vejen ind til den sydlandske stemning igen og få malet de store  lærreder i  ekspressive og  koloristiske farver.
 Der er fernisering  torsdag den 31. maj 2018 kl. 17-18.30 hvor Kirsten Gissel denne dag også udstiller Unica designkæder som hun fremstiller af smukke sten hun køber i Middelhavslandene.
 Horsens Kunstforening er vært og der bydes på lidt vin og snacks. Samtidig kan man få en snak med kunstneren der vil være til stede. Det er gratis og alle er velkomne.
 Der er fri adgang til Sundhedshusets fællesarealer mandag-torsdag kl. 6-21, fredag kl. 6-20 og week-enden kl. 8-17. Udstillingen slutter  onsdag den 22. august.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!