Motorvejens helte på E45

Motorvejens helte på E45
26. 03 2013
Den store snestorm udeblev på vores kanter, men derfor skulle vejene stadig holdes rene for sne og is. Avisens udsendte tog forleden med vognmand Aage Olesen på en salt- og snerydningstur op og ned ad motorvej E45 mellem Horsens og Vejle. Tekst og foto: Anders Boll.

Der blev kigget langt efter den bebudede snestorm forleden uge. Den kom aldrig længere end til syd for Vejle. Avisens udsendte havde ellers lavet aftale om en køretur med vognmanden, når snestormen rasede. Snerydningsholdet, som var klar til den helt store indsats, blev ikke kaldt ud før dagen efter, hvor det så var nødvendigt.
 Turen med vognmand Aage Olesen fra Ørskov blev en oplevelse, selvom der ikke var meget sne på motorvejen. Europavej E45 eller den del af E45 som ligger i vores område, kaldes den Østjyske Motorvej. Vi hører så tit om den i Trafikradioen med trafikale problemer og desværre også uheld.
 Uanset lidt eller meget sne på motorvejen, så skal den holdes fri for sne og is. Vognmand Aage Olesen kører nu på 13. år på E45 mellem Østbirkvej og Vejle N, en strækning på godt 28 km.
 Aage Olesen får god hjælp af de 3 andre chauffører på snerydningsholdet Anders, Jan og Kim, der undervejs hele tiden er i kontakt med hinanden på håndfri mobil og walkie-talkie – på ægte trucker manér. Man fornemmer tydeligt, de har check på snesituationen på hele strækningen.
 De orienterer hele tiden hinanden om, hvor de er, og hvad de har ryddet, og hvad der trænger til at blive ryddet. 3 lastbiler med hver sin sneplov danner fortrop og rydder vejbane, til- og frakørselsramper og rastepladser for sne, og Aage Olesen selv kører bagerst som sidste bil med sneplov foran og saltspreder bagpå.
 E45 er en europavej der går fra det sydlige Italien til Finland i nord og udgør en strækning på 4920 km. De 357 km ligger i Danmark.
 Se den næsten 23 minutter lange film fra turen på www.oestbirk-avis.dk/film. Der er også en lille bonusfilm ”Behind the scenes ... E45”.

På smartphone og tablet kan dette lnk bruges: http://www.youtube.com/watch?v=fG9jlOMKlCA&feature=player_embedded#!

Sorry, you need to install flash to see this content.
Sorry, you need to install flash to see this content.