Naboer i Gedved lærer at redde liv

Naboer i Gedved lærer at redde liv
18. 01 2020
På Præstehøjen i Gedved gik man i foråret sammen om at hjælpe ved Landsuddelingen som arrangeres Hjerteforeningen i april 2019.

Med Landsuddelingen har Hjerteforeningen vendt idéen om en indsamling på hovedet – de samler penge ind for at dele hjertestartere ud. Når en vej, familie, gruppe eller forening kan dække mere end 15 indsamlingsruter er belønningen en kvalitets hjertestarter samt et introduktionskursus i genoplivning.

Flot opbakning blandt naboerne

Naboerne på Præstehøjen modtog en hjertestarter og har fået den hængt op på vejen og det sidste som manglede var introduktionen til hjertelungeredning.

Torsdag aften var der inviteret til introduktionskursus i genoplivning i Gedved Hallens cafeteria, og på grund af den store interesse var der oprettet to hold.

Helle Eksesen Gode er en initiativtagerne til at få skaffet en hjertestarter til Præstehøjen og hun fortæller:

- Det er skønt at der er så stor opbakning til at hjælpe ved Landsuddelingen og at så mange har valgt at deltage i dette kursus. Jeg håber at vores eksempel kan inspirere mange flere grundejerforeninger til at samle ind og få en hjertestarter hængt i deres kvarter. Vores hjerterstarter har allerede været i brug, da en hjerteløber blev tilkaldt og vores var den som var tættest på.

Hjertelungeredning gør en kæmpe forskel

Hjerteforeningen havde sendt instruktør Glenn Jakobsen som med den livløse dukke på gulvet demonstrerede hvordan man foretager hjertelungeredning og ikke mindst hvordan en automatisk hjerterstarter fungerer.

Han fortalte at ca. 4 – 5000 personer hvert år rammes af hjertestop uden for hospitalerne og hvis der ikke foretages redning, overlever ca. 13% - men med hjertelungeredning udført af læfolk, stiger tallet for overlevelse til op til 50 – 70%. Hvilket tydeligt viser at hjertelungeredning indenfor de først 3 – 5 minutter virkelig gør en kæmpe forskel.

I alt 27 børn og voksne deltog i kurset og de fik selv lov til at prøve hjertelungeredninger efterfølgende.

Det er nemt at få en hjertestarter

Søndag 3. maj 2020 afholder Hjerteforeningen for anden gang Landsuddelingen og alle interesserede grupper, klubber, naboer etc. kan deltage og efterfølgende få opsat en hjertestarter inklusive serviceaftale kvit og frit – bare man dækker mindst 15 indsamlingsruter.

Læs mere på hjemmesiden www.landsuddeling.dk

Kildall

smiley Følg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook