Naturbørnehaven i sit rette element

Naturbørnehaven i sit rette element
13. 02 2017
Specielt meget sne faldet i Vestbirk

En læser/lytter fra Vestbirk har sendt et foto til TV2. Dette viser, at der i den forgangne uge blev målt 18 cm sne faldet over Vestbirk.
 I Vestbirk Naturbørnehave er man netop nu i fuld sving med traditionsuger omhandlende fastelavn. Her bliver produceret masker, malet tønde og lavet pynt til fastelavnsris.
 - I løbet af året har vi fire forløb med traditionsuger, fortæller leder Truller Lilmoës, nemlig omkring fastelavn, påske, høst og jul.
 - Og det er altid hyggelige perioder, hvor vi laver forberedelse op til en højtid/fest. Dette forløb afsluttes selvfølgelig med udklædning og slåen ”katten af tønden” og der bliver kåret en kattekonge og en kattedronning.
 - Ved juletid kunne vores børn simpelthen ikke forstå, at det kunne blive jul uden sne. Nu væltede sneen ned og som et barn sagde: ”Så meget sne og det er ikke engang jul længere”. Ja - sådan er verden nu engang imellem meget mærkelig?
 - I institutionsverdenen taler vi tit om ”at tage udgangspunkt i situationen”. Og det var lige præcis, hvad vi gjorde. Vi forlod de kreative borde og sysler med bølgepap, pailletter, elastiksnor og maling og kastede os ud i den jomfruelige sne. Vi lavede en fin snemand, der blev kælket på vores skrænter, der opstod sneboldskamp og et enkelt barn forsøgte sig med at cykle i den tunge nedbør. Og da sneen på skrænterne efter nogle dage var brugt op, kunne vi såmænd kælke videre. Det er dejligt endelig at opleve en rigtig dansk vinter i stedet for evindelig regn og sjask, siger Truller Lilmoës, som også tilføjer, at nu sender Naturbørnehaven snart næste hold børn videre i skole og derfor har ledige pladser fra 1. maj.

yesGiv Østbirk Avis Østjydsk Avis et like her, så får du nyhederne på Facebook!