Mandfolkepræstation og gul sejr i Aarhus

AC Horsens kæmpede som mandfolk i regnen i Aarhus og vandt med 2-1 over AGF, der ellers kom foran efter en halv times spil. Jude Nworuh og Sonni Nattestad nettede for ”De Gule”.
Hjemmeholdets Mate Vatsadze havde kampens første nævneværdige forsøg, da han trykkede af fra distancen og bolden strøg lige forbi den ene opstander. Seks minutter senere satte Davit Skhirtladze panden på bolden tæt under mål, men Jakob Busk greb bolden og holdt fast i den.
I den anden ende var der fare på færde i det 20. minut, da Jacob Berthelsen sendte en bold op til Troels Kløve, der flækkede den videre Jude Nworuh. Den nigerianske angriber satte sin direkte modstander, men tøvede i afslutningsøjeblikket, og AGF-keeper Lukas Fernandes kunne gribe ind. I det 28. minut var Nworuh på spil igen, da han blev sendt i dybden af Steffen Kielstrup, men denne gang skød han forbi mål.
Værternes Mate Vatsadze rykkede på måltavlen efter en halv times spil, da han vandt en nærkamp mod Sonni Nattestad i feltet og udplacerede Jakob Busk. Herefter fulgte en god AGF-periode, og Skhirtladze smækkede bolden på stolpen tre minutter senere i en situation, hvor AC-spillerne var alt for passive.
Gæsterne slap med skrækken, og tre minutter senere bragte Jude Nworuh balance i regnskabet. Steffen Kielstrup erobrede en bold på midten af egen banehalvdel og serverede en perfekt dyb bold for Nworuh, der usvigeligt sikkert scorede via stolpenroden.
Fem minutter før pausen testede Jude Nworuh Lukas Fernandes med et hårdt skud, men AGF-keeperen var på plads. Det var Busk også i den anden ende lidt senere, da Skhirtladze forsøgte sig fra tæt hold, men AC-keeperen reddede fantastisk.
AC Horsens kom godt ud fra pausen, og i det 49. minut var Jacob Berthelsen tæt på at score til 2-1, men hans skud strøg forbi det lange hjørne. AGF havde også muligheder efter pausen, og efter en times spil måtte Jakob Busk hive endnu en god redning ud af ærmet på Jens Jønssons fine skud.
I det 61. minut opsnappede Stephan Petersen en lang bold på højrekanten og serverede den fladt for fremadstormende Mate Vatsadze, der høvlede den over mål fra et par meters afstand.  Med et kvarter tilbage af kampen fik Helgi Danielsson sit andet gule kort, og dermed måtte islændingen forlade banen. Det skabte lidt usikkerhed på AGF-holdet, og Troels Kløve og Jude Nworuh kom frem til et par gode afslutninger, men uden at få netmaskerne til at blafre. Det gjorde Sonni Nattestad til gengæld for anden kamp i træk, da han uimodståeligt steg op og pandede Thomas Kortegaards hjørnespark i kassen.
I overtiden fik Kim Aabech en stor mulighed for at sikre det ene point til hjemmeholdet, men Busk viste endnu engang fantastisk målmandsspil og stoppede skuddet med en fodparade.
Sejren betyder, at AC Horsens hopper op på tredjepladsen i NordicBet Ligaen.

Kortegaard: Ros til ham med handskerne

AC Horsens vandt med 2-1 over AGF her til aften, og dermed fik ”De Gule” revanche for 1-2 nederlaget til netop AGF for knap en måned siden.

Efter kampen var der en fantastisk stemning i det gule omklædningsrum, og der blev sunget igennem på sejrssangen.

Thomas Kortegaard blev hevet med ind i et depotrum, hvor der var ro til at snakke, og han havde følgende kommentarer til kampen:

- Langt hen ad vejen lykkedes meget af det, vi havde talt om inden kampen. Vi vidste jo godt, at det ikke ville blive en let opgave, for AGF har et godt hold, og de gav os lidt udfordringer i 1. halvleg, hvor vi ikke løste det godt nok, når deres ene kantspiller faldt ind. Men generelt må vi bare sige, at alle kæmpede for hinanden, bakkede hinanden op og troede på hinanden, og så er vi gode, fortæller Thomas Kortegaard og fortsætter:

- De stressede mere og mere i 2. halvleg, og det gav os en del omstillingsmuligheder, som vi desværre ikke udnyttede. De spillede som forventet, og vi kendte vores roller på banen i forhold til det. De kom kun til chancer, når vi lavede personlige fejl, og jeg er nødt til at rose ham med handskerne. Som hold er det en fantastisk fornemmelse, at vi ved, at han står dernede, hvis vi laver fejl, og Busk reddede point for os i dag, lyder det fra Thomas Kortegaard.

Sejren og de tre point betyder, at AC Horsens dribler op på tredjepladsen i NordicBet Ligaen.

- En sejr i Aarhus er mere værd end tre point for os. De har udråbt sig selv til oprykningsfavoritter, så det er rigtig godt at hente alle tre point heroppe, og det giver en masse til moralen, at vi formår at vende deres 1-0 føring til en 2-1 sejr, slutter Thomas Kortegaard.