BørneTelefonen er åben juleaften



Nu har BørneTelefonen hos Børns Vilkår midler til at være åben både juleaften og nytårsaften. Og med god grund.

"Juleaften og nytårsaften er ikke lige sjove for alle børn. Erfaringen viser, at højtiden også er forbundet med svære oplevelser og bristede forventninger. For eksempel store konflikter mellem mor og far, og familier der ikke magter at holde jul. Hvor anden aldrig kommer på bordet, fordi mor ligger på sofaen og sover den ud," siger chef for BørneTelefonen hos Børns Vilkår, Bente Boserup.

Udover at holde jul i en familie med vold, overgreb og misbrug kan julen og nytåret især være trist for børn, hvis forældre er blevet skilt. Det viser en gennemgang af samtaler på BørneTelefonen, hvor temaet er jul.

"Vi ved, at julen kan være svær for skilsmissebørn, der må undvære den ene forælder eller har dårlig samvittighed over, at mor eller far ikke har børnene hos sig," siger Bente Boserup.

En af de frivillige, som sidder klar ved telefonen juleaften, er den 41-årige Linda Elvira Nielsdatter Gravesen fra Nørrebro. Hendes søn skal tilbringe juleaften hos sin far, og derfor har hun valgt at bruge dagen på at tale med de børn, der ringer til BørneTelefonen.

"Lige præcis juleaften vil vi få opkald fra børn, der ikke har det godt. Vi kan give dem troen på, at der ikke er noget galt med dem, og vi kan hjælpe dem med at håndtere konflikter og ikke at føle ansvar, hvis far og mor har det dårligt", siger Linda Elvira Nielsdatter Gravesen, der til hverdag er skolelærer.

Det er midler fra TrygFonden og fra finansloven, der i år og fremover gør det muligt at bemande BørneTelefonen de to aftener. BørneTelefonen kan kontaktes på 116 111 og har åben alle dage året rundt mellem kl. 11-23.

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024