På flugt fra fængslet



I juni 1853 gjorde fangen Casper Abrahamsen Bastrup noget ingen andre havde gjort før ham; han flygtede fra det nyåbnede fængsel i Horsens. Efter to måneder i friheden blev han igen sat bag tremmer, men han havde da sat gang i en lavine af flugter og flugtforsøg fra Statsfængslet i Horsens. Til temasøndag den 6. september kan man høre historierne, mærke stederne og se genstandene fra nogle af disse flugter.

Rundtur i og uden for Fængselsmuseet
I løbet af en time vil rundvisningen både foregå inde i selve Fængselsmuseet, hvor historiker Anne Katrine Nagel Christensen viser flugtgenstande lavet og brugt af fangerne, og uden for fængslet, hvor selve begivenhederne fandt sted. F.eks. kan man se skudhullerne i muren efter et flugtforsøg i 1972 og fornemme de forhindringer, fangerne skulle forbi for at komme ud.

Opportunister og planlæggere
De flygtende fanger har båret sig forskelligt ad. Nogle har brugt timer, dage og år på at forberede turen, mens andre har grebet mulighederne i nuet. På temasøndag fortælles for eksempel om fangen, der nat efter nat flettede tynde tråde sammen til et tykt reb på flere meter, eller om fangen, der behændigt brugte en mavepine og en kloakrenser til at komme over muren. Temasøndag den 6. september er en rundvisning om regelbrud og opfindsomhed – og om de fanger, der trods dårlige odds alligevel turde tage chancen, dog med skiftende held.
yesBliv ven med Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024