Guf for små og store naturelskere



Naturelskere kan glæde sig til Naturens Dag, der i år holdes søndag den 13. september.
 - Der er traditionen tro tale om et meget alsidigt program med ture for både voksne og børn.
 Udflugterne spænder desuden bredt emnemæssigt og geografisk, så der skulle være noget for enhver smag, fortæller Liselotte Nielsen, Natur og Miljø.
 I Bygholm Park kan børn og voksne finde spiselige urter og frugter og lave mad på bål sammen med naturvejleder Thorke Østergård. Turen kræver praktisk tøj og fodtøj. Mødested er Bygholm Parkvej 12.
 Dansk Vandrelaug inviterer på en ca. 5 km lang gåtur ved Boller Slot og Boller Nederskov. Området byder på en gammel borg, en velplejet blomsterpark og et dejligt skovområde ned til Horsens Fjord.
 Og lige i nærheden – ved Bjerre Skov og Elverdammen - tager Poul Erik Nielsen fra Danmarks Naturfredningsforenings Horsens afdeling interesserede med rundt om Elverdammen i Bjerre Skov. Her kan deltagerne blandt andet nyde synet af de mange smukke åkander, og der bliver arrangeret en ”find-en-ting-i-naturen”-tur for børnene.
 Mødested er p-pladsen i svinget på Bjerre Skovvej.
 Lidt længere mod nord – Trampestien ved Vær Sø – fortæller forfatteren Eigil Holm om den nye trampesti, der skal laves ved Vær Sø og om områdets tilblivelse og historie.
 Deltagerne mødes ved præstegården, og arrangementet indledes med kaffe og kage i præstegårdshaven.
 En mose er også på programmet – nemlig Pindal Mose mellem Klostermølle og Voerladegaard. På turen fortæller landskabsarkitekt Bent Nielsen om landskabet, natur- og kulturhistorien. Det anbefales at tage solidt fodtøj på, da stien kan være smattet.
 Endelig vil AOF tage deltagerne med på en tur til Snaptun og Hjarnø. Arkæolog Allan Skou Larsen fortæller her om sæler, hvaler, skibssætning, kirke, fangstplads m.m.
 Med undtagelse af turen til Hjarnø er samtlige arrangementer gratis.
 Friluftsrådet og Danmarks Naturfredningsforening står bag rammerne for Naturens Dag.

heartØstbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024