SuperBrugsen i Østbirk har 1200 ejere



SuperBrugsen Østbirks bestyrelse hilste på ved åbningsfesten af det nye indgangsparti. Fra venstre Jens Strager, Lene Ulf Nielsen, Tina Veis, Per Bonde og Flemming Rübner.

Sankt Hans eftermiddag, var SuperBrugsen Østbirks bestyrelse samlet i anledning af åbningsfesten for SuperBrugsen Østbirks nye indgangsparti, som efter endt tilbygning nu står klar til at tage imod kundestrømmen, dels med mere plads og albuerum til præsentation af varerne, og udvendigt det nye minihavecenter ved siden af indgangen.
 På spørgsmålet om det er Coop, der ejer og står bag forbedringerne af SuperBrugsen Østbirk lyder der et klart og enstemmigt nej, fra bestyrelsen.
 - Det er de 1200 personer eller hustande, der er medlem af Superbrugsen Østbirk, der i fællesskab ejer butikken på Ydingvej gennem den andelsforening, der har navnet Superbrugsen Østbirk er det kontante svar.
 Superbrugsen Østbirk er en selvstændig Brugsforening, der gennem en såkaldt franchise aftale har indgået aftale med Coop om at benytte en række ydelser som Coop stiller til rådighed, som f.eks. indkøb, logistik og markedsføring.
 - Aftalen med Coop giver os mange fordele og sikrer at vi både som forretning og forening har et bagland, der har den nødvendige ekspertise til at rådgive og vejlede os indenfor ethvert tænkeligt område, siger formand Per Bonde.
 - Nøgleordet i vores samarbejde med Coop er netop samarbejde. Det er to selvstændige virksomheder, der arbejder sammen om et fælles mål, nemlig at skaffe medlemmerne de bedst mulige varer til de lavest mulige priser samt optage andre opgaver af økonomisk og almennyttig art til gavn for forbrugerne.
 - I Østbirk bestemmer vi selv. Medlemmerne har valgt en bestyrelse, der i et tæt samarbejde med vores uddeler beslutter, hvordan forretningen skal udvikle sig. Vi har i bestyrelsen det mål at vores forretning altid skal være attraktiv og velindrettet, med plads til at give vore medlemmer og kunder gode indkøbsoplevelser. Det betyder, at vi hele tiden har overvejelser om hvilke forbedringer vi skal sætte i gang, både små inde i butikken og store som f.eks. byggeriet af nyt indgangsparti, siger Per Bonde.
 SuperBrugsen Østbirk er i den gode situation at medlemmer og forbrugere har taget rigtig godt i mod forbedringer og udvidelser, så omsætning og vareflow har nået et niveau, hvor der er ved at være behov for at forbedre arbejdsforholdene i varemodtagelse og lager.
 - Så det bliver det næste byggeri, vi går i gang med, siger formanden.
 Og hvad er det så for en forretning SuperBrugsens medlemmer sammen ejer?
 - Det er ikke en bolchebutik – selvom det sælger vi selvfølgelig også. Der en omsætning på små 60 mio. kr., en egenkapital på 5 mio. kr. og mere end 35 ansatte. Der er dermed både for medlemmer og bestyrelse tale om et ejerskab, der forpligter. Vi skal alle sørge for at den butik, vi sammen ejer, også udvikler sig og løbende tilpasser sig kundernes behov, så vi også fremover har et attraktivt supermarked i Østbirk.
 - I bestyrelsen sidder vi 5 engagerede medlemmer, der tager vores opgave alvorligt. Vi repræsenterer 1200 husstande i Østbirk og omegn, og det gør vi efter bedste evne. Vi ser imidlertid gerne at flere giver deres mening til kende, f.eks. ved at møde op på generalforsamlingen og deltage i den demokratiske proces, specielt vil vi gerne se nogle yngre Østbirkborgere, så det ikke bare er potentielle ældresags medlemmer, der sætter rammerne for bestyrelsens arbejde og dermed butikkens udvikling, slutter formand Per Bonde og opfordrer:
 - Tag fat i uddeler Kenneth Jespersen eller et bestyrelsesmedlem, hvis du har forslag eller kommentarer til det der foregår i og omkring vores fælles butik og forening.

smileyFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024