Flere vaccinerede ville betyde færre hospitalsindlæggelser og dødsfald



På trods af at det blot tager få sekunder at blive vaccineret og er gratis og ufarligt, gør kun ca. 50% af danskerne over 65 år brug af statens tilbud om gratis influenzavaccination.

Influenza koster liv
- Det er en uheldig udvikling. Når staten vælger at tilbyde gratis vaccination, er det fordi man har vurderet at det er vigtigt at ældre over 65 år og personer med kroniske sygdomme ikke får influenza. Influenza kan være en alvorlig sygdom, og er hvert år skyld i både hospitalsindlæggelser og dødsfald. Det sker også blandt personer, der falder indenfor ordningen, men føler at de har at godt helbred og ikke behøver, fortæller cheflæge for Danske Lægers Vaccinations Service, Mogens Rishøj.

Manglende forståelse blandt ældre borgere
Danske Lægers Vaccinations Service har siden 1998 vaccineret omkring 3 millioner danskere mod influenza, men beretter om en manglende forståelse for hvorfor det er vigtigt at lade sig vaccinere mod influenza.
 - Fordi man måske ikke tidligere har haft influenza, er det ingen garanti for at du ikke får det. Man kan sammenligne det med at køre i bil. Selvom man ikke er kørt galt i sin bil tidligere, er det jo alligevel sund fornuft at bruge sikkerhedsselen. Det samme gælder influenzavaccination. Ingen kan sige sig fri for at blive smittet. Selv den med det bedste helbred kan blive ramt, forklarer cheflægen.

Du beskytter ikke kun dig selv
Danske Lægers Vaccinations Service opfordrer alle borgere over 65 år til at komme ned til en af de over 1.000 vaccinationsarrangementer, som de afholder i oktober måned. Er man kronisk syg, gravid eller førtidspensionist bør man også lade sig vaccinere, og for disse persongrupper er vaccinationen også gratis. For alle andre koster det 160 kr. at blive vaccineret.
 - Du beskytter ikke kun dig selv, men også dine nærmeste. Bliver du ikke syg, smitter du heller ikke, siger cheflægen og opfordre alle der er omfattet af tilbuddet til at tage sin ægtefælle eller en god ven under armen og komme ned og blive vaccineret.
 - Så har vi endda aftalt med Unicef at vi forærer dem en vaccine for hver dansker der beskytter sig mod influenza ved at lade sig vaccinere, slutter cheflægen.
 Danske Lægers Vaccinations Service har nu doneret over 1,2 mill. vacciner til Unicefs børnevaccinationsprogrammer.
 Siden 2010 har et samarbejdet mellem Danske Lægers Vaccinations Service og UNICEF resulteret i over 1,2 mio. vacciner til verdens fattigste børn. Det er vacciner mod f.eks. polio og mæslinger.
 - For hver person der vaccineres ved vores vaccinationsarrangementer, så forærer vi en vaccine til Unicef, siger cheflæge Mogens Rishøj hos Danske Lægers Vaccinations Service.
 Se dit nærmeste vaccinationssted på www.stopinfluenza.dk

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024