Østbirk Kirke er med på genbrugsbølgen



Det samme syntes områdets konfirmander og deres forældre helt bestemt. Torsdag aften kunne alle konfirmander finde tøjet som passede til den store dag, ganske gratis i Østbirk Præstegård og det var populært. Ikke bare dem som skulle konfirmeres i Østbirk og Yding, men også omegnskirkernes konfirmander ”prøvede lykken” i Østbirk Præstegård.
 - Man skal bestemt ikke nødvendigvis være fattig eller mindre bemidlet for at komme og få tøjet til den store dag.
 - Men det kræver at man er fornuftig, for fornuften kan da kun sige: Tommel op til genbrug. Genbrug er genialt!, siger Lone Buhl Pedersen og Peter Hansen Tast.
 - Genbrug er sund logik. Genbrug er til glæde for alle på mange forskellige niveauer. Genbrug taler til fornuften, men når man tænker efter - også til hjertet!
 Og udvalget var stort denne torsdag i Østbirk Præstegård, og det er det stadigt. Helt frem til konfirmationen kan man prøve om den rigtige kjole eller habit skulle være at finde i udvalget, som stadig vokser, for der indleveres lystigt til det friske initiativ om genbrug af konfirmationstøjet i Østbirk.
 - En kjole, en habitjakke eller skjorte, der kun har været brugt en enkelt gang eller to er jo så god som ny, ja, endnu bedre - for den har historie, siger Lone Buhl Pedersen.
 - Vi præster, Peter Tast og jeg, vil gerne opfordre alle til at videregive kjoler, habitjakker osv. fra den store dag, og dermed være med til at andre kan få glæde af tøjet. Vi vil gerne opfordre alle til at komme og få tøjet til den store dag her i Præstegården.
 - Vi modtager fra ”Gud og hver mand” og vi giver til Gud og hver mand”. Så simpelt er det.

Lone hoppede i konfirmationskjolen
Genbrug er genialt er de 2 præster samt de frivillige hjælpere Birgitte Madsen, Tonni og Allis Sørensen så enige om, mens de klargør til aftenens ryk-ind.
 Og Præst Lone Buhl, hoppede til ære for fotografen i sin egen konfirmationskjole, som hendes mor har gemt i mange år og passet godt på inde i soveværelsets klædeskab med mølkugler osv. - og Lone kunne stadig passe kjolen.
 - Min kjole blev købt til min storesøster, og alle vi fire piger havde den samme kjole på. Den blev købt på postordre i kataloget fra Daells Varehus for 189 kr.
 - Jeg følte, at jeg var den eneste med genbrugskjole - det var sådan lidt pinligt - og det, der var pinligt troede man åbenbart gik væk, hvis man ikke talte om det. Havde, der da bare været en lærer eller præsten, der dengang havde sagt til mig, at jeg så skøn ud i den kjole! For det gjorde jeg jo, men kunne ikke selv se det. Jeg troede det skulle være nyt for at se godt ud, husker Lone.
 - Var der da bare nogen, der kunne have gjort det til noget flot, at jeg havde en genbrugskjole på … Var der da bare en, der kunne have sagt at genbrug er sund logik ... Ja, så havde jeg, Johnna og Hanne ikke hver især følt os ved siden af. Der var ikke nogen, der sagde noget positivt til mig om min fine kjole, og den store dag føltes ikke helt så stor for mig.
 Som præst vil jeg så gerne klæde de unge på med de allerbedste fortællinger - fortællinger som vores kultur og samfund bygger på. Fortællinger, der er godt at have med i sin rygsæk, men samtidig vil jeg også så gerne klæde alle på i de smukkeste kjoler og habitter, så alle kan føle sig smukke og værdifulde såvel indvendig som udvendig på den store dag, siger Lone Buhl Pedersen.
 Præstegården i Østbirk modtager tøj til konfirmanderne frem til konfirmationen, og fortsætter efterfølgende, så successen kan gentages til næste år. Så Lone og Peter håber at mange af årets konfirmander er friske på at skænke deres tøj til Østbirk Præstegård, når festlighederne har lagt sig. Undervejs denne torsdag var der inspiration fra Tina Frisør, Linda’s Drøm og StarMe til festbordet og frisuren, og hygge med lidt mundgodt til alle, og ovenpå kunne man prøve i fred og ro - uden nysgerrige blikke i nakken ...
 - Alle kan blive smukt klædt på i tøjet - det behøver ikke koste en formue.
 - Ingen tvinges til at tage genbrug på. Det bestemmer man da helt selv, men selvfølgelig, Jer der køber nye kjoler og habitjakker, jeg håber jo at I kommer og giver tøjet til Østbirk Kirke - så tøjet kan glæde andre, smiler Lone Buhl Pedersen.
 Tøjet kan afleveres i Østbirk Præstegård, Præstemarken 2, 8752 Østbirk.
 Vil man gerne kikke og evt. have noget tøj til den store dag - kan man altid kontakte en af præsterne Peter Tast eller Lone Buhl.
 Til næste år holdes der igen åbent hus i Østbirk Præstegård under overskriften Genbrug er genialt. Det bliver torsdag den 11. januar kl. 17.00 til 19.00.

Se film her!
winkKan du li' vores artikler - giv os et like her!

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024