VIAs bestyrelse har sagt ja til ny campus i Horsens



Bestyrelsen for VIA University College har på et ekstraordinært bestyrelsesmøde den 22. juni 2017 truffet beslutning om, at VIA gerne vil opføre en ny uddannelsescampus i Horsens midtby.
 Den nye Campus Horsens vil med sin centrale beliggenhed på den tidligere slagterigrund ved banegården og busstationen i Horsens være mere attraktiv for de studerende end VIAs nuværende placering på Chr. M. Østergaards Vej uden for Horsens midtby.
 Flytningen betyder, at transporttiden mellem den nye Campus Horsens og VIA i Aarhus C bliver reduceret til en halv time. Der bliver dermed skabt mulighed for synergi mellem de to uddannelseshuse. Den centrale beliggenhed gør det i det hele taget lettere at tiltrække studerende fra et større opland.

Topmoderne og fremtidssikrede faciliteter
- Ud over en bedre beliggenhed bliver en væsentlig styrke ved nybyggeriet, at VIA får topmoderne og fremtidsrettede rammer, der er direkte målrettet VIAs uddannelser og behov for fagmiljøer i høj kvalitet. Desuden er nybyggeriet så rationelt indrettet, at hver kvadratmeter bliver udnyttet effektivt, påpeger Jørgen Nørby, der er næstformand for VIAs bestyrelse.
 Han fremhæver det tillige som en fordel, at VIA på den nye campusgrund bliver del af et stort, samlet uddannelsesmiljø med flere uddannelsesinstitutioner. Blandt andet kommer SOSU-skolen også til at ’bo’ på den i alt 31.000 kvadratmeter store campusgrund i Horsens midtby.
 Den nye Campus Horsens er designet af det kendte arkitektfirma C.F. Møller, der har vundet en arkitektkonkurrence. Bygherren bliver det horsensianske entreprenørfirma CASA, som VIA over det seneste års tid har forhandlet aftaler vedrørende den nye Campus Horsens på plads med.

27.000 kvadratmeter i tre forbundne bygninger
VIAs nye Campus Horsens til 27 forskellige uddannelser bliver på godt 27.000 kvadratmeter og udformes som tre forbundne bygninger i henholdsvis fire, fem og seks etager. Dertil kommer et 16 etagers innovationshus på 5.000 kvadratmeter, som VIA skal drive i samarbejde med den horsensianske udviklingsvirksomhed Insero, der understøtter blandt andet iværksættere.
 Frem til 2025 har VIA option på at kunne udvide sin nye campus med op til 8.000 kvadratmeter. Det bliver aktuelt, hvis antallet af studerende på VIAs uddannelser i Horsens stiger efter flytningen. I dag har VIA 4.000 studerende i Horsens.
 Prisen for det nøglefærdige byggeri, som VIA bliver ejer af, er 529 millioner kroner. Totalt bliver økonomien neutral for VIA – altså uden øgede udgifter til husleje og drift i forhold til i dag på Chr. M Østergaards Vej. Den nuværende lokalitet har VIA aftale om at sælge til CASA.

Flytning er betinget af ja fra Insero
VIAs professionshøjskoledirektør, Asbjørn Christensen, understreger, at VIAs bestyrelse kun har sagt ja til opførelsen af den nye Campus Horsens på betingelse af, at Insero også flytter til den nye Campus Horsens. Alt tyder dog på, at Insero er meget tæt på at lande en økonomisk aftale med CASA og dermed flytter med fra Chr. M. Østergaards Vej til den nye Campus Horsens.
 Der mangler desuden nogle detaljer i samarbejdsaftalen mellem Insero og VIA om den fremtidige drift af udviklingsparken VitusBering Innovation Park, men disse sidste brikker forventes at falde på plads i løbet af næste uge.
 - Der har lige fra start været tre hovedforudsætninger for, at VIA vil etablere ny campus i Horsens. Dels skulle økonomien være neutral for VIA. Dels skulle byggeriet være indrettet direkte til VIAs uddannelsesbehov og i god kvalitet. Den tredje hovedforudsætning har i hele forløbet været, at VitusBering Innovation Park (VBI Park), som VIA og Insero ejer i fællesskab, flytter med VIA fra Chr. M. Østergaard Vej til den nye Campus Horsens,” fastslår Asbjørn Christensen.

Folketingets finansudvalg skal godkende før første spadestik
Når VIA er meget optaget af, at Insero samt de 40 iværksættere og øvrige vækstorienterede virksomheder, der udgør VitusBering Innovation Park, flytter med til campusgrunden, er det fordi, der i mange år har været et vigtigt og givende samspil mellem parterne.
 - VBI Park er et udviklingsmiljø, hvor innovation, forretning og uddannelse mødes, og dét succesrige koncept ønsker vi i høj grad at videreføre. Som professionshøjskole har vi stort fokus på, at vores studerende bliver uddannet til praksis og løbende under uddannelsen samarbejder med ’rigtige’ virksomheder – eksempelvis når der laves projekter og eksamensopgaver, og når de studerende er i praktik. Derfor er det meget værdifuldt, at VIAs uddannelser i Horsens ligger dør om dør med Insero og de øvrige virksomheder i VBI Park, forklarer Asbjørn Christensen.
 Før første spadestik kan blive taget til den nye Campus Horsens, skal byggeriet godkendes af såvel Uddannelses- og Forskningsministeriet som Folketingets finansudvalg.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024