Gratis plaster og tyggegummi til rygestop



Rygestopteamet f.v. fysioterapeut Christian Christensen, diætist Stine Johansen, sygeplejerske Lene Holst og diætist Nina Møller-Nielsen. Diætist Julie Husbjerg var fraværende.

Erfaringer viser, at nikotinerstatning øger muligheden for et rygestop med 60 %, og det er blandt andet derfor, at Horsens Kommune nu i samarbejde med apotekerne tager dette initiativ.

-Vi ved, at flere 16-18-årige begynder at ryge. Samtidig har mange mennesker helbredsmæssige udfordringer som KOL, kræft, hjerte-kar-sygdomme m.v. Sygdomme som kan forebygges ved rygestop. Derfor håber vi på, at gratis uddeling af nikotinerstatning suppleret med råd og opbakning kan motivere folk til at skippe cigaretterne, fortæller Line Stausgaard Hansen, der er daglig leder i Vital Horsens.

Bag rygestopkurserne står et sundhedsfagligt personale bestående af en sygeplejerske, en fysioterapeut og tre diætister, som alle har en bred viden om kommunens sundhedstilbud.

Apotekerne leverer rådgivning om nikotinerstatningsprodukterne.

Kurserne foregår løbende på Ceres Centret over seks mandage à to timer. Deltagerne bestemmer selv, om de vil have individuel rådgivning eller deltage i et gruppeforløb.

-De fleste vælger gruppeforløb, da det giver mulighed for at netværke med ligesindede, fortæller sygeplejerske Lene Holst.

Hun tilføjer, at det af hensyn til motivationen er meget vigtigt, at deltagerne får reflekteret over deres rygemønstre. Første skridt på kurset er derfor at afdække, hvorfor man ryger, og hvor stor ens afhængighed er.

-Nogle ryger, fordi de har brug for at have noget mellem fingrene, andre er decideret afhængige af nikotinen, mens en helt tredje gruppe kan ryge af sociale årsager for ikke at blive udelukket af fællesskabet, siger hun.

Når deltagerne mødes 3. gang på kurset, skal de være røgfri.
Interesserede kan tilmelde sig rygestopkurset ved at henvende sig til rygestopteamet på tlf. 24 67 46 09.

smiley Følg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024