Indvielse af Seniorbofællesskabet Sundbakken



Foråret titter frem og det er lige før alt springer ud. Lørdag formiddag kunne man officielt indvie Stensballes nyeste bebyggelse Seniorbofællesskabet Sundbakken som OK-Fonden står bag.

Bebyggelsen ligger smukt på det ny Klostervænget i Stensballe og fra flere af de nye flotte lejligheder er der udsigt til både Horsens fjord og Nørrestrand. Sundbakken er en privat almennyttig bebyggelse og du kan kun flytte ind hvis du er fyldt 50 år. Bebyggelsen har i alt 30 lejemål i størrelserne 65, 85, 95 og 105 kvm. og der mangler i skrivende stund kun at blive udlejet tre lejligheder. Byggeriet er i to plan og lejlighederne er alle individuelle i indretningen og fælles er at der kommer meget lys og luft ind i dem alle, til glæde for beboerne. I hver af de af de klynger som ligger rundt om det store lyse fælleshus.

Indvielse og masser af talere

I fælleshuset er der dækket op til kaffe og morgenbrød og projektleder Lennart Andersen fra OK fonden byder beboerne og de indbudte gæster velkommen og begynder den lange obligatoriske talerække. Første taler er kultur- og kirkeminister Mette Bock som knyttede mange fine anekdoter til Sundbakken, da hun som barn og ung er vokset op i området, som den gang kun var marker.

Næste taler var borgmester Peter Sørensen som glædede sig over det gode samarbejde med fonden, bygherren og kommunen, og hilste flere bofællesskaber velkommen i kommunen. Borgmesteren blev afløst af Michael Brostrøm som er formand for OK-fonden. Rækken af talere sluttede med at to af beboerne Birger V. Jensen og Lone Knakkergaard fortalte deres personlige oplevelser fra begyndelsen af projektet og indtil i dag hvor de begge er flyttet ind for ca. tre uger siden.

Stor efterspørgsel på boliger til bofællesskaber

Der blev fortalt at ca. 7000 danskere bor i seniorbofællesskab, og en undersøgelse fra SFI viser, at 80.000 danskere ønsker at bo i seniorbofællesskaber. Tallet forventes at stige til 144.000 indenfor de næste 25 år. En undersøgelse fra Realdania viser mange oplever bedre livskvalitet, god kemi mellem naboerne og meget bedre naboskab end tidligere. Desværre kan mange bofællesskaber fortælle om lange ventelister, da boformen er ved at blive kendt og populær. Fællesskabet fylder meget for dem som bor i bofællesskab hvilket også kunne mærkes på Sundbakken.

Efter den officielle del havde mange af boerne åbnet deres døre så pressen og nysgerrige kunne få lov til at kigge indenfor i de mange flotte lejligheder.

Kildall

Følg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024