Østbirk skole oversvømmes



Foto: Pexels.com

Skolen har været så heldige at vinde 14.800, - kr. fra ‘Naturvidenskabsfestivals uddelingspuljen. De er blevet brugt på alt muligt nyt og spændende grej til ugens workshops. I Horsens kommune deltager kun to skoler og på Østbirk skole markeres ugen som et af årets højdepunkter for både elever og lærere.

I ugens løb, kommer alle elever til at dissekere sild og blåmuslinger, afprøve en dykkertur ved et koralrev med Virtual Reality, dykke i dybden på verdensmålene for vand, undersøge vandets mytiske vinkel gennem sagn og eventyr, lave deres personlige “tro det eller ej” liste over dybhavets skabninger og eksperimentere med is, vand og damp. Eleverne arbejder både kreativt, naturvidenskabeligt, tværfagligt og er i hold på tværs af årgange og klasser.

Torsdag cykler 4.årgang til Vestbirk søerne og mødes med naturvejleder Peter. Her skal de undersøge søernes krible krable liv.

Torsdag tager 6.årgang til Husodde strand for at gennemføre årets masseeksperiment - LINK. Det er verdens første nationale kortlægning af plastforurening. Der skal undersøges, hvor i Danmark der findes plastaffald, hvilke kategorier af plastaffald der findes, og hvilke polymerer plastaffaldet består af. Fredag skal årgangen lave deres egen biologisk opløselige plastik og analysere plastikaffald.

Torsdag bruger 5.årgang på at planlægge et rollespils o-løb om vandets hemmeligheder. Fredag skal 1.-4.klasserne forsøge at løse mysteriet om den forsvundne havgud. De vil møde gale videnskabsmænd, havfruer, vandmænd, selvlysende spor i kælderen og måske forsvinder de i Bermuda trekanten eller ædes af Loch Ness uhyret…

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024