Anderledes jul i Afrika



I et fyldt lokale havde sognepræst Troels Bering rollen som foredragsholder og med udgangspunkt i masse af fotos begyndte hans sin fortælling.
Hvad var bedre end at begynde med en julesang – Glade Jul – da emnet var jul i Tanzania? I forbindelse med sit studie var Troels Bering i Tanzania i perioden september 2013 og seks måneder frem.

Han fortalte at Afrika er meget anderledes end hvad han var vant til og man hurtigt måtte tilpasse sig ind i deres kultur. På universitetet i Tanzania blev han gode venner med en tysk og tanzanisk kvinde. Da kan var i landet over julen 2013, kendte Troels ikke nogen han kunne holde jul med.

Hans tanzaniske veninde Martha som også var præstedatter inviterede Troels og den tyske veninde med hjem til jul – en rejse på tværs af det store østafrikanske land, på hullede veje i tvivlsomme busser. I sit foredrag viste Troels Bering mange spændende billeder og fortalte om hverdagen i landet som er meget forskellig fra en dansk hverdag, samt om julens traditioner og kirkelivet i landet.

Kildall

smiley Følg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024