Genbrugspladserne i Horsens Kommune åbner igen søndag



Genbrugspladserne i Horsens, Brædstrup og Vedslet vil fra søndag den 29. marts 2020 igen være åbne. Det sker, efter Kommunernes Landsforening har været i dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed og politiet og på den baggrund har ændret i deres vejledning for genbrugspladser. Pladsen i Horsens åbner kl. 7, mens portene i Brædstrup og Vedslet vil være åbne fra kl. 10.

For at tage noget af det forventede pres fra genbrugspladsen i Horsens vil åbningstiderne her alle dage fra søndag den 29. marts og til og med onsdag den 8. april være udvidet, så pladsen er åben fra kl. 7-18.30. Pladserne i Brædstrup og Vedslet vil følge de normale åbningstider, som er kl. 13-18 på hverdage og kl. 10-15 lørdage og søndage.

Skal man på én af de tre genbrugspladser, må man dog regne med, at der vil blive ventetid på at få tømt bagagerum og trailere. For at mindske risikoen for corona-smitte blandt borgerne og medarbejderne på pladsen bliver der nemlig efter anbefaling fra KL taget en række forholdsregler. Det betyder, at der kun vil blive lukket et begrænset antal biler ind på pladserne ad gangen. På genbrugspladsen i Horsens vil der blive lukket 25 biler ind på selve genbrugspladsen og 15 på kompostarealet, mens der i Brædstrup og Vedslet er begrænsninger på 10 biler af gangen.

- Vi er klar over, at rigtig mange har affald, de gerne vil have afleveret, og vi åbner nu op for pladserne – dog med en del restriktioner. Vi forventer, at der bliver et stort pres på pladserne – særligt i Horsens - og derfor håber jeg, at borgerne vil tage hensyn, have tålmodighed og følge de anbefalinger, der er på pladserne. Hvis ikke man har et akut behov for at komme på genbrugspladsen, kan det være en rigtig god idé at vente, siger Peter Sørensen, borgmester i Horsens Kommune.

Vis hensyn og hav tålmodighed

Desuden opfordrer Horsens Kommune de borgere, der tager på genbrugspladsen, til at tage hensyn, så unødig ventetid og smitterisiko kan undgås.

Rådene fra kommunen er:
- Hold god afstand til både borgere og medarbejdere
- Pak bil/trailer, så affaldet er hurtigt at læsse af
- Kom på spredte tidspunkter i løbet af dagen
- Kom kun det antal, der er nødvendigt. Lad børn/familie blive hjemme
- Hold køen
- Vis hensyn og hav tålmodighed

På alle tre genbrugspladser vil der være skilte, der beder folk om at holde afstand. Vagter vil på alle pladserne holde styr på, hvor mange biler der er lukket ind. I Horsens vil der også være vagter klar til at dirigere trafikken.

- Vi er nødt til at sikre, at der ikke bliver for lang en kø, som kommer til at genere trafikken på Høegh Guldbergs Gade. Vi kan have kø hen ad Endelavevej, men bliver køen længere end det, bliver folk bedt om at komme tilbage på et andet tidspunkt, forklarer Allan Lyng Hansen, afdelingschef i Affald og Trafik.

For at sikre, at erhvervslivet ikke bliver fanget i en kø, vil CVR-registrerede virksomheder have forrang til at komme ind på genbrugspladserne.

De gældende åbningstider for genbrugspladserne kan findes på horsens.dk. På helligdagene i påsken vil åbningstiderne i Horsens være kl. 9-16 og kl. 10-15 i Brædstrup og Vedslet.

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024