Skoldhed Jazz i Tåning



Tåning Jazz Festival er sikkert den mindst af sin slags i Kongeriget – der er to navne på plakaten og omkring 180 gæster havde fundet vej til Tåning lige syd for Skanderborg.

Festivalarrangør Poul Bjerregaard har brugt masser af tid på at følge med i de mange melder fra myndighederne og specielt emnet forsamlingsforbuddet har fyldt meget. Heldigvis måtte man forsamle op til 500 siddende gæster til et arrangement – et krav Poul Bjerregaard nemt kunne honorere:

- Det har været lidt for spændende til tider og jeg har sammen med Anders Errboe haft mange snakke om hvorvidt vi kunne gennemføre eller ej. Heldigvis kom denne åbning med 500 personer og vi valgte at gennemføre festivalen.

Gode navne på programmet

Tåning Jazz Festival begyndte lørdag eftermiddag kl. 13 med at Poul Bjerregaard bød de ca. 180 fremmødte festivalgæster velkommen, fra den lille scene som var placeret ved kant af den gule kornmark.

Første navn på programmet fra Anders Errboe og Jan Svarrer, som i vanlig crazy-komisk stil fik spiller masser af gammelkendte jazzklassikere til publikums store fornøjelse. De lumre jokes som fløj af scenen med korte mellemrum, var gode til at sætte grinemusklerne i bevægelse og der løb mange tårer ned ad kinderne på publikum. Med sig på scene havde de to herrer Henning Amstrup bag trommerne og Rasmus Steenholm på tangenterne – en solid backinggruppe.

Der blev også plads til at Henning Amstrup fik plads forrest på scenen og med et hjemmebygget instrument gav han den som blæsersektionen i Glenn Millers Orkester – måske ikke helt som originalen, men det var hylende morsomt, når man kiggede på publikums reaktioner.

Dansk stjerne med flot orkester

Festivalens musikprogram blev afsluttet med livsglæde og højt musikalsk niveau – Louisiana Jazzband havde taget hele vejen fra Sjælland de Østjyske bakkedale. Orkesteret kan fejre 50 år og Peter Federspiel på bassen har været med siden begyndelsen. Orkesteret lyder meget større end det er og er utroligt velspillende.

Til at sætte kronen på værket har Louisiana Jazzband, snart i 20 år haft hele Danmarks Daimi med i front som den sprudlende og livsglade vokal med det skønneste smil. Daimi sætter sin hat som hun vil og sammen med ”drengene” fik publikum skoldhed og velspillet jazz fra øverste hylde serveret på ”Møddingen” med en storslået udsigt til de jyske vidder. Afslutningen af koncerten viste Daimis format da gæsterne stod op og klappede med til musikken.

Inden Daimi skulle på scenen sørgede Poul Bjerregaard for en guidet tour på sin fødegård:

- Jeg har mødt Daimi før, for mange år siden og hun har aldrig været Tåning før. Derfor skulle hun have en rundvisning på gården og i stuehuset inden hun skulle ud og optræde. Hun kunne godt lide hvad hun så og hun var meget begejstret for vores natur og synes det er en af de meste hyggelige festivaler hun har været på… meget bedre end de store, griner Poul Bjerregaard.

Færre gæster og meget vand

Poul Bjerregaard havde håbet på at antallet af festivalgæster havde været højere end 180, men tror at Corona-frygten har holdt nogle væk og fortæller:

- Vi har de øvrige år haft en del gæster som har købt billet ved indgangen. Jeg tror at nogle måske ikke har lyst til at komme, da de frygter for smitte. Vores gæster – de fleste af dem – er efterhånden blev grå på toppen og nogle er sikkert også udsatte og vil ikke risikere noget… og det kan jeg godt forstå.

Kaffe, kage og masser af vand

Temperaturerne lørdag 8. august på ”Møddingen” var meget høje og gæsterne søgte i skygge og mange havde, fornuftigt nok, taget en hat på til at beskytte mod solen stråler. Den høje temperatur kunne også måles på salget af vand. Der gik mange flasker vand over disken ved barerne, og salget af kaffe og hjemmelavet kage gik som – ja, varmt brød!

- Vi har måske ikke solgt så meget øl om vi plejer, men den høje temperatur får gæsterne til at udskifte de gyldne dråber med vand. Det gør heller ikke noget bare de drikker nok, så har vi økonomi til at afholde Tåning Jazz Festival næste år, konstaterer Poul Bjerregaard.

Økonomien?

Der manglede ifølge Poul Bjerregaard omkring 50 betalende gæster, men han oplevede også mange nye gæster som efterfølgende har givet gode anmeldelser til ham og de fortæller at det var en rigtig god oplevelse og at de kommer igen næste år.

Søndag eftermiddag havde Poul Bjerregaard endnu ikke helt overblik over indtægter og udgifter, da ølsalget først kan gøres op senere:

- Det er et kæmpe arbejde for mig og de frivillige. Jeg gør det her for hyggens skyld og vi havde en fabelagtig afslutning med Daimi og Louisiana Jazzband som fik alle op ad stolene for at danse og klappe med. Vi kan også konstatere at vores Gin og Tonic var et kæmpe hit, da vi fik næsten udsolgt af dråberne, afslutter Poul Bjerregaard.

Kildall

smiley Følg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024