Nørrestrand er et skridt tættere på endelig vedtagelse

Nørrestrand er et skridt tættere på endelig vedtagelse
08. 03 2018
Bydel bliver tæt forbundet med naturen

Udviklingsplanen for Nørrestrand er nu et skridt tættere på at blive til virkelighed.
 Et enigt Plan og Miljøudvalg vedtog i tirsdags udviklingsplanen sammen med den første lokalplan for området. Det glæder formanden for Plan- og Miljøudvalget, Martin Ravn:
 - Udviklingsplanen for Nørrestrand er noget helt særligt. Det er for det første ret sjældent, at man laver planer i den her størrelse, da områder oftest bliver planlagt enkeltvis, efterhånden som byen udvikler sig. Vi står her med en enestående mulighed for at planlægge og samtænke et stort område på én gang, siger Martin Ravn.
 - For det andet er det også specielt, at vi vil lave en bydel, som er så tæt forbundet med naturen, og hvor planlægningen er på naturens præmisser. Det giver os nogle helt unikke bosætningsmuligheder, som vi endnu ikke har i kommunen. Det er samtidig med, at vi sætter et eksempel for, hvordan fremtidens byudvikling bør være.

En ekstra lang høringsperiode og guidede busture
På grund af planens størrelse besluttede byrådet, at høringsperioden skulle vare længere end normal, og derfor var høringsperioden 12 uger fremfor de normale 8 uger. I den periode har det bl.a. været muligt at få information i Kuben og være på guidede busture i og rundt omkring Nørrestrand.
 - De guidede busture til Nørrestrand var en kæmpe succes, og vi var glade for den interesse, som folk viste på turene. Det er bestemt ikke sidste gang, at vi tænker lidt alternativt og utraditionelt i forhold til borgerinddragelse, siger Jens Heslop, der er direktør for Teknik og Miljø.
 Der er i høringsperioden kommet 17 høringssvar til udviklingsplanen for Nørrestrand og 7 høringssvar til den første lokalplan, som gælder for det vestlige område mod Egebjergvej.
 - Vi har i alt modtaget 24 høringssvar, og det er forventeligt til et projekt som dette. De berører mange forskellige temaer som f.eks. infrastruktur og trafik, natur og dyreliv. Høringssvarene har givet anledning til, at vi som administration anbefaler nogle mindre justeringer og rettelser i planerne, siger Jens Heslop.
 Udviklingsplanen for Nørrestrand og den første lokalplan skal endelig vedtages i byrådet mandag den 19. marts 2018.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!