Nu kan man se stjernerne i Underup

Stjernekiggertårn og shelter i Underup
Stjernekiggertårn og shelter i Underup
Nu kan man se stjernerne i Underup
22. 06 2019
Det lyder flot, og på en klar dag kan man også se Ejer Bavnehøj og ellers kan man bare nyde det spændende landskab omkring Slaggård Bank hvor der udsigt til næsten 20 fredede gravhøje.

Fredag 21. juni blev fugle og stjernekiggertårn, samt tilhørende shelter officielt indviet og den grønne rydning i skoven med den imponerede udsigt var fyldt med gæster og talere. På bålpladsen havde man tændt op under gryderne og der var lavet en kæmpe portion pasta med kødsovs, og der var øl og vand til alle.

Pyramiderne i Underup

Ved indvielsen tog Mikkel Johansen, fra Torp, ordet og fortalte om tilblivelsen af udkigstårn og shelter:

- Da man byggede pyramiderne, var det et logistisk mareridt at få byggemateriel frem til byggepladsen. Vi valgte ikke at bygge pyramider, men noget næsten ligeså svært. Heldigvis har en masse frivillige været med i projektet, omkring 20-25 personer vil jeg anslå, og de har arbejdet hårdt. På kun 15 arbejdsdage lykkedes det os at lave fundament, rejse udkigstårn og shelter.

Idéen til udkigstårn og shelter opstod efter man i Foreningen for godt naboskab i Underup og omegn, skulle ansøge om midler fra Den Trygge Landsby, men hvad skulle man søge til? Der var masser af idéer i spil og man endte med at bede om midler til udkigstårn og shelter. Ansøgningen blev sendt i 2018 og man fik pengene, i alt 86.000 kroner blev det til og med masser velvilje fra lokale erhvervsdrivende fik man gode rabatter og lånt maskiner til at realisere den store drøm om Underups svar på pyramiderne.

Hvad bliver det næste?

Ved indvielsen talte næstformand, Lars Krogh fra Friluftsrådet om det unikke som man havde fået stablet på benene i det smukke område på kanten af Slaggård Banke. Noget nyt er at man kan booke plads i shelteren til overnatning.

Den sidste taler var Jørgen Korshøj (V) som er formand for Landsbyudvalget, som også var fuld af lovord til projektet, deltagerne og det færdige resultat, og som han sagde afslutningsvis:

- Vi kan se hvor flot i har udnyttet de penge i fik bevilliget og når jeg står her og kigger uf over det smukke landskab, glæder jeg mig til at se hvad i finder på næste år, hvilket bragte smilet frem på alles læber.

Der blev forslået, at man kunne etablere en markeret sti fra p-pladsen ved Slaggård Banke til udkigstårnet, hvilket mange af de fremmødte synes lød som en god idé. Selvom man i dagens anledning havde sat interimistiske skilte op som viste vejen, var turen gennem det kuperede landskab, med høj vegetation og markhegn en rimelig stor udfordring for mange af gæsterne i den højere aldersgruppe. Kommer man fra Vorbjerg-siden er det lettere at nå frem til pladsen og udkigstårnet.

Kildall

smiley Følg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook