Ny samarbejdsaftale mellem Atletica Tri Horsens og Horsens Svømmeklub

Ny samarbejdsaftale mellem Atletica Tri Horsens og Horsens Svømmeklub
02. 01 2016
Atletica Tri Horsens og Horsens Svømmeklub indgår strategisk alliance og sammenlægger nu alt triatlon-svømmetræning under svømmeklubben

- Det er med stor glæde, hos både Atletica Tri Horsens og Horsens Svømmeklub, vi hermed kan annoncere et nyt strategisk samarbejde. Tilbage i sommeren 2015, mødtes de to klubber for at drøfte mulighederne for samarbejde inden for svømmetræningen. Efterfølgende blev en projektgruppe, ledet af Kasper Vibholm, nedsat med en mission, om at sikre optimale vilkår for triatleters svømmetræning sammen med Horsens Svømmeklub.
 - Det er både ressource og kompetencekrævende at opretholde en god træningsplan og samtidig have kapacitet og evne til at undervise voksne triatleter, det ikke nødvendigvis har svømmet meget tidliger”, nævner Kasper Vibholm, som af udfordringerne for Atletica Tri Horsens. Det er netop her Horsens Svømmeklub har adgang til at stor pulje af kompetente svømmeinstruktører, der ligeledes sikrer kritisk masse og samtidig giver adgang til god sparring inden for svømmeteknik og svømmetræning.
 - I praksis giver det os mulighed for at fokusere mere på cykling og løb, ved at lade svømmeklubben administrere svømmetræningen for vores atleter ... og hvem kan være bedre til at skabe svømmeresultater, end svømmeklubben?, afslutter bestyrelsesformand for Atletica Tri Horsens, Michael Nielsen.
 Hos Horsens Svømmeklub glæder man sig også til samarbejdet og ”det har været en god og
konstruktiv kontraktproces for begge parter, med en fast målsætning om at skabe et
bæredygtigt samarbejde og dermed et godt fundament for endnu bedre resultater inden for
Triatlon i Horsens”, understreger bestyrelsesformand for Horsens Svømmeklub, Kim Nissen.
 I svømmeklubben er der ligeledes fokuseret på at udnytte den erfaring og styrke man besidder
inden for både undervisning og planlægning af svømmetræning.
 - Selv om svømning kun er en del af triatlonsporten, så kan vi med sikkerhed være med til at skabe bedre resultater for triatleterne i Horsens – og det gør vi ved at tilbyde en struktureret svømmetræning samtidig med, at vi intensivere fokus på svømmeteknikken, udtaler Jan Løth Andersen, der er Cheftræner i Horsens Svømmeklub. Jan er også træner og personlig ansvarlig for HS1 konkurrenceholdet i Horsens Svømmeklub og her befinder klubben sig i yderst ambitiøs og positiv udvikling. Det blev anerkendt, da Horsens rykkede op i Danmarks 1. division, med en klar førsteplads ved et yderst succesfuldt Danske Holdmesterskaber 2015.
 Triatlon svømmetræning er dog ikke helt nyt for Horsens Svømmeklub, som allerede i dag tilbyder hold til triatleter, sammen med deres Masters svømmere. Med den nye aftale kan Horsens nu tilbyde fast triatlonsvømning til alle triatleter i Horsens og omegn og med den nye aftale kan Horsens Svømmeklub sammen med Atletica Tri Horsens, skabe mulighed for 6 træningspas á 1,5 time om ugen, fordelt på to separate hold. Samtidig betyder det også, at der kommer bedre rammer for Masters svømning i Horsens, da klubben med fordel kan opdele træningen og målrette træningsprogrammer til henholdsvis triatleter og tidligere konkurrencesvømmere – en fordel for begge parter.
 - Som triatlet, er der naturligvis et behov for en tilpasset svømmetræning, hvor der tages hensyn til atletens øvrige træning uden for svømmehallen, og her tænker jeg på landevejscykling og maratonløb. Der er vigtigt at tænke svømningen ind, som en del af hele træningsplanen for en triatlet, men vi har hverken ambitioner eller kompetencer i svømmeklubben til at støtte andet end svømningen. Svømningen er vores spidskompetence og det er lige præcis her vi kan skabe værdi… og store resultater...”, smiler Jan Løth Andersen.
 De nye hold starter allerede lige efter nytår i uge 2 og består af ”Tri-Svøm Morgen” og ”Tri-Svøm Aften” og prisen, for en halvårssæson, er aftalt til kr. 1.150,- for eksempelvis ”Tri-Svøm Morgen”, der giver dig 3 træningspas på 1,5 time under ledelse af erfaren svømmeinstruktør.
 Alle træningspas afvikles i Aqua Forum Horsens i konkurrencebassinet.
 For de morgenfriske kører holdet mandag fra 06.00-07.30, fredag og lørdag fra 06.00-07.30 og for aftenholdet er det tirsdag og torsdag fra 21.00-22.30 samt søndag fra 18.30-20.00.
 Alle interesserede kan tilmelde sig inde på Horsens Svømmeklubs hjemmeside, www.swimhorsens.dk. Tilmelding åbner den 2. januar klokken 12.00.
Samtidig udgår de tidligere svømmehold, under Atletica Tri Horsens, så derfor er det vigtigt at komme ind og få sig tilmeldt, mens der er plads på holdene.
 Begge klubber glæder sig til et godt samarbejde og ikke mindst til, sammen, at skabe endnu  bedre resultater inden for triatlon i Horsens.

yesNyheder i nutid: bliv ven med Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!